Τα λιθρίνια της γιαγιάς
Προμηθευτείτε χαρτοπετσέτες, ψωμάκι μπόλικο και ελάτε να παίξουμε με το φαγητό μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τα πάτε καλά με τα πικάντικα, μόλις κάψει το ελαιόλαδο με το βούτυρο τσιγαρίστε μπούκοβο κατά το δοκούν και κατόπιν ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής. Αν δεν σας είναι εύκολο να ξεκοκκαλίσετε ψάρι, μην επιλέξετε αυτή τη συνταγή διότι τα κόκκαλα δεν "σκληραίνουν" όπως όταν τηγανίζουμε το ψάρι και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.
Υλικά
-
1 kg λιθρίνια (όχι μεγαλύτερα της παλάμης σας)
-
4 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
-
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη
-
σκόρδο ψιλοκομμένο κατά το δοκούν (βάζω 3-4 σκελίδες)
-
0.5 ματσάκι μαϊνδανό ψιλοκομμένο
-
5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
-
2 κ.σ. φρέσκο υγρό βούτυρο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 ποτηράκι λευκό κρασί
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αποκεφαλίζουμε και καθαρίζουμε τα ψαράκια.
-
2
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
-
3
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
4
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι (δεν θέλουμε να τσιγαριστεί) προσθέτουμε το κρασί, τη τομάτα, το μαϊνδανό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
-
5
Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 35' ως να μαγειρευτεί καλά το κρεμμύδι. Στο τηγάνι μας θα έχουμε ουσιαστικά πολτό και όχι τη γνωστή υφή σάλτσας.
-
6
Προσθέτουμε τα ψαράκια και το βασιλικό. Τα ψαράκια σχεδόν θα σκεπάζονται από τη σαλτσούλα.
-
7
Αφήνουμε 10' στο μάτι (δεν χρειάζεται να γυρίσουμε τα ψαράκια από την άλλη πλευρά) και σερβίρουμε.
Σχόλια