Τα μύδια των αισθήσεων
Μύδια κοκκινιστά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Υπέροχος μεζές για ούζο ή τσίπουρο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μύδια καλά, με νερό και την φικιάδα.
-
2
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λαδάκι, καλύπτωντας τον πάτο του τηγανιού.
-
3
Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αφήνουμε λίγο να ροδίσουν, και ρίχνουμε μέσα και τα μύδια.
-
4
Ρίχνουμε μισό ποτηράκι νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι μας με το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια μας να γίνουν, δηλαδή από κλειστά να ανοίξουν, αν δεν ανοίξουν πάει να πεί οτι δεν είναι φρέσκα και είναι επικινδυνα, οπότε προσοχή!
-
5
Αφού δούμε τα μύδια να ανοίγουν, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, τα αφήνουμε 2 λεπτάκια να βράσουν μαζί και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ.
-
6
Ανακατεύουμε καλά ανα διαστήματα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα, αφού τα αφήσουμε τα υλικά να σμήξουν για 10 λεπτά, πέρνουμε κομματάκια φέτα και τα λιώνουμε στο χέρι και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
-
7
Ανακατεύουμε καλά, συνέχεια, μετά από 5 λεπτάκια σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε!
Σχόλια