Τα μπιφτέκια της Ιφιγένειας
Τα καλύτερα μπιφτέκια που έφαγα ποτέ. Πήρα τη συνταγή από το εστιατόριο και σας την δείχνω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας βγει νερουλό το μείγμα προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
5-6 αβγά
-
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουσκεμένο ελαφρώς
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
2 κύβους λαχανικών διαλυμένους σε λίγο νερό
-
ρίγανη
-
πιπέρι
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
-
2
Διαλύουμε το ψωμί στο μούλτι ή στον τρίφτη.
-
3
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά.
-
4
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.
-
5
Τα πλάθουμε και τα ψήνουμε κατά προτίμηση στα κάρβουνα (εγώ βέβαια τα κάνω και στο τεπανιάκι).
-
6
Δε γράφω ώρα και θερμοκρασία γιατί εξαρτάται από το μέγεθος που θα πλάσετε τα μπιφτέκια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)