Τα μπισκότα βουτύρου της Μαρίας
Είναι απλά μπισκοτάκια βουτύρου που μου έμαθε η "αδερφή μου" ένα βράδυ που ξενυχτάγαμε εφήβες, ερωτοχτυπημένες και μόνες στο σπίτι της!
Υλικά
-
300 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
300 γραμμάρια ζάχαρη
-
500 γραμμάρια αλέυρι
-
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
-
αλάτι στη μύτι του κουταλιού
-
150 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας (προεραιτικά)
-
λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στον κάδο του μίξερ για ζύμωμα χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά. Προσθέτω τους κρόκους των αυγών και χτυπάω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
-
2
Προσθέτω το αλεύρι το αλάτι και τη σόδα αφού πρώτα τα έχω κοσκινήσει. Ανακατέβω μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
-
3
Τυλίγω τη ζύμη σε διαφανή μεβράνη και την αφήνω να σταθεί τουλάχιστον μία ώρα.
-
4
Μπορούμε τα πλάσουμε τα μπισκοτάκια με το χέρι ή να ανοίξουμε τη ζύμη με πλάστη και να τα κόψουμε με κουπ πατ. Αν θέλουμε τα μπισκοτάκια μας να έχουν κομματάκια σοκολάτας προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας κατά το πλάσιμο.
-
5
Απλώνουμε τα μπισκότα σε λαδόκολα που έχουμε τοποθετήσει σε λαμαρίνα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε συμβατικό φούρνο στους 180 για 15 λεπτά.
-
6
Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα τοποθετούμε με τη λαδόκολα πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν. Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια