Τα μπισκότα βουτύρου της Μαρίας

36 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
artemis2011
artemis2011 @Artemis2011

Είναι απλά μπισκοτάκια βουτύρου που μου έμαθε η "αδερφή μου" ένα βράδυ που ξενυχτάγαμε εφήβες, ερωτοχτυπημένες και μόνες στο σπίτι της!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Δύο λαμαρίνες
  1. 300 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 300 γραμμάρια ζάχαρη
  3. 500 γραμμάρια αλέυρι
  4. 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
  5. αλάτι στη μύτι του κουταλιού
  6. 150 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας (προεραιτικά)
  7. λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στον κάδο του μίξερ για ζύμωμα χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά. Προσθέτω τους κρόκους των αυγών και χτυπάω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

  2. 2

    Προσθέτω το αλεύρι το αλάτι και τη σόδα αφού πρώτα τα έχω κοσκινήσει. Ανακατέβω μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

  3. 3

    Τυλίγω τη ζύμη σε διαφανή μεβράνη και την αφήνω να σταθεί τουλάχιστον μία ώρα.

  4. 4

    Μπορούμε τα πλάσουμε τα μπισκοτάκια με το χέρι ή να ανοίξουμε τη ζύμη με πλάστη και να τα κόψουμε με κουπ πατ. Αν θέλουμε τα μπισκοτάκια μας να έχουν κομματάκια σοκολάτας προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας κατά το πλάσιμο.

  5. 5

    Απλώνουμε τα μπισκότα σε λαδόκολα που έχουμε τοποθετήσει σε λαμαρίνα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε συμβατικό φούρνο στους 180 για 15 λεπτά.

  6. 6

    Όταν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα τοποθετούμε με τη λαδόκολα πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

artemis2011
artemis2011 @Artemis2011
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα