κύρια φωτογραφία συνταγής Τα μπισκοτάκια κανέλας μου!
Molly
Molly @cook_8463857

Τέλεια μπισκότα με άρωμα κανέλας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 ξυλάκια κανέλας
  2. 2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  4. 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
  5. 2/3 κούπας βούτυρο
  6. 1/2 κούπα ζάχαρη
  7. 1 βανίλια
  8. ζάχαρη για πασπάλισμα (περίπου 1/3 κούπας)
  9. 2 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα ξυλάκια κανέλας με μιάμιση κούπας νερό και το αφήνουμε μέχρι να αρχίζει να βράζει. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τα ξυλάκια. Στη συνέχεια βάζουμε το υγρό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

  2. 2

    Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη βανίλια, την 1/2 κούπα ζάχαρη και 1/4 της κούπας από το ζουμί κανέλας που έχουμε κρατήσει.

  4. 4

    Προσθέτουμε και αλεύρι και χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ανάλαφρο μείγμα.

  5. 5

    Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια 2,5 εκατοστών.

  6. 6

    Αφήνουμε περίπου 5 εκ. ανάμεσά τους κενό στο χαρτί ψησίματος.

  7. 7

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφριά οι άκρες.

  8. 8

    Σε ένα μπωλ βάζουμε περίπου 1/3 κούπας ζάχαρη και 2 κουτ. γλυκού κανέλα.

  9. 9

    Βυθίζουμε τα μπισκότα όσο είναι ακόμη ζεστά σε αυτό το μείγμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

annouk
annouk @cook_8450972
Molly, τα μπισκοτάκια αφού τα πλάσουμε σε μπαλίτσες, τα βάζουμε έτσι στο ταψάκι και απλώνουν μόνα τους ή τα πιέζουμε ελαφρά να απλώσουν?

Από

Molly
Molly @cook_8463857
στις