Τα μπισκοτάκια της παγκόσμιας ειρήνης
Η συνταγή προέρχεται από βιβλίο της Dorie Greenspan. Τα μπισκοτάκια τα είχε πρωτοφτιάξει ο διάσημος Γάλλος ζαχαροπλάστης Pierre Herme. World piece cookies (μπισκότα της παγκόσμιας ειρήνης) τα χαρακτήρισε ένας γείτονας της Dorie Greenspan όταν τα δοκίμασε, καθώς θεώρησε ότι είναι ικανά να έχουν εξαιρετικά θετική επίδραση σε όσους τα δοκιμάσουν! Υπερβολή σαφώς, αλλά είναι όντως πολύ νόστιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για εκχύλισμα βανίλιας, μπορείτε να βάλετε 1 κ.γ. κονιάκ και 1 βανίλια σε σκόνη.
Υλικά
-
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
30 γρ. καλής ποιότητας κακάο
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-
120 γρ. καστανή ζάχαρη
-
50 γρ. ζάχαρη
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
-
150 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια ή ψηφίδες σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο και την σόδα.
-
2
Χτυπήστε καλά το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέστε τις ζάχαρες, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
-
3
Χτυπήστε λίγο ακόμα.
-
4
Ρίξτε και το μίγμα του αλευριού και ζυμώστε με το χέρι το λιγότερο δυνατό, ώστε να ανακατευτούν τα υλικά.
-
5
Ρίξτε, τέλος, και τα κομματάκια της σοκολάτας και ζυμώστε άλλο λίγο, να ανακατευτούν με την ζύμη.
-
6
Φτιάξτε με την ζύμη δυο μπαστουνάκια διαμέτρου 4 εκ., τυλίξτε τα σε μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
-
7
Κόψτε κάθετα κάθε μπαστουνάκι σε μικρές ροδέλες πάχους 1 εκ. με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Αν σπάσει η ροδέλα απλά "κολλήστε" μαζί τα κομματάκια.
-
8
Αραδιάστε τις ροδέλες σε λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους, γιατί απλώνουν αρκετά.
-
9
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στην μεσαία σχάρα, ακριβώς 12 λεπτά.
-
10
Θα μοιάζουν σαν να μην έχουν ψηθεί, αλλά όταν κρυώσουν θα έχουν την υφή που πρέπει.
-
11
Φυλάξτε τα σε μεταλλικό κουτί μπισκότων.
Σχόλια (31)