Τα μπισκοτοκουλουράκια της γιαγιάς

winchester
winchester @cook_8501938

Μια συνταγή της γιαγιάς μου της γλυκιάς!  Είναι πανεύκολα, αφράτα και μυρωδάτα σαν κουλουράκια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φουσκώνουν λίγο κατά το ψήσιμο.  Αν θέλετε, μπορείτε να τα κάνετε πολύ πολύ λεπτά και όταν τα βγάλετε από το φούρνο να τα ενώσετε και να βάλετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας ανάμεσα ή να τα αφήσετε ως έχουν και να τα στολίσετε με πολύχρωμη τρούφα από πάνω!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 80 μπισκότα
  1. 320 γρ. βούτυρο
  2. 400 γρ. ζάχαρη
  3. 3 βανίλιες
  4. 1 κρασοπότηρο κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας
  5. 1 κ.γ. αμμωνία
  6. 1 κ.γ. σόδα
  7. αμύγδαλο ή ινδοκάρυδο αλεσμένο όσο θέλετε για τα γούστα σας
  8. 1 κιλό αλεύρι περίπου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

  2. 2

    Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.

  3. 3

    Τέλος ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.  Η ζύμη θα είναι μαλακή και εύπλαστη.  ΜΗΝ ρίξετε παραπάνω αλεύρι, θέλει λίίίίγο περισσότερο από ένα κιλό.

  4. 4

    Τα κόβουμε με κουπ πατ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να τα δούμε να ροδίσουν.

  5. 5

    Όταν τα βγάλουμε και κρυώσουν, τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και είναι έτοιμα προς καταβρόχθισμα!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

renanic
renanic @cook_8508215
Με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω την αμμωνία? παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος. Ευχαριστώ.

Από

winchester
winchester @cook_8501938
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα