pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Τώρα που το Πάσχα πλησιάζει και σιγά-σιγά σε όλα τα σπίτια γίνετε η προετοιμασία του οβελία, της νόστιμης παραδοσιακής λατρεμένης μαγειρίτσας και φυσικά φτιάχνουμε το κοκορέτσι που όλοι αγαπάμε, θα σας προτείνω μια συνταγή που κάνει η γιαγιά μου εδώ και πολλά χρόνια. Στη Θεσσαλία είναι γνωστή, στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν ξέρω! Εγώ την μοιράζομαι μαζί σας με πολύ αγάπη και ελπίζω ότι όσοι αγαπάτε τη συκωταριά να τη λατρέψετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αρχικά μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη η συνταγή αλλά εάν την κάνετε θα δείτε πόσο εύκολη είναι! Εγώ τα έκανα 1 φορά πέρυσι, αλλά πάντα σαν παιδάκι έβλεπα τη γιαγιά να τα μαγειρεύει και η γειτονιά στο χωρίο "πλημμύριζε" από τις ωραίες μυρωδιές των σπιτιών τριγύρω!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
  1. 1 συκωταριά αρνιού
  2. 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  3. 1/2 ματσάκι άνηθο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  4. 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  5. Ψύχα από μπαγιάτικο ψωμί (εγώ βάζω 1 κιλό, μπορείτε να βάλετε και ενάμιση κιλό, όσο πιο πολύ εχει τόσο πιο νόστιμα είναι )
  6. 4 κ σ βιτάμ
  7. ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τη συκωταριά.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την ψύχαΤρίβουμε την ψύχα το ψωμιού. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι, προσθέτω την ψύχα και την τσιγαρίζω μέχρι να κοκκινήσει, (ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει).

  3. 3

    Αφού κοκκινήσει, αποσύρω και την φυλάω σε μπολ έως να κρυώσει.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε την συκωταριάΣε μεγάλη κατσαρόλα ζεματάμε 3 φορές την συκωταριά μας.

  5. 5

    Αφού την ζεματίσουμε, την στραγγίζουμε και την κόβουμε με την βοήθεια ενός ψαλιδιού σε μικρά κομμάτια. Την στραγγίζουμε για να φύγει το περιττό νερό.

  6. 6

    Βάζω βούτυρο και λαδι σε μια κατσαρόλα και την τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να κοκκινήσει.

  7. 7

    Πλένω τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τα κόβω μακρόστενα και χοντροκομμένα και τα βάζω σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μόνα τους, για 25 με 30 λεπτά να ζεματιστούν. Δεν βάζω νερό ή λάδι γιατί θα βγάλουν νερό απο μόνα τους και θα ζεματιστούν μέσα σε αυτό. Ελέγχω που και που ανακατεύοντας όταν χρειαστεί.

  8. 8

    Όταν αυτά γίνουν, τα σταγγίζω και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με τη συκωταριά, βάζω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, προσθέτω τον ψιλοκκομένο άνηθο και δυόσμο και σε μέτρια φωτιά τα τσιγαρίζω ελαφρώς για λίγο, 2 με 3 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά.

  9. 9

    Παίρνω την ψύχα και την προσθέτω στην κατσαρόλα με τα συκωτάκια..και είναι έτοιμο!

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

chili
chili @cook_8458265
5 πιρουνακια με κλειστα ματια!\nΗ μαμα μου το κανει καθε χρονο. Το λατρευω αυτο το φαγητο! Εγω βεβαια κυνηγαω τα \"πρασινα\" και το ψωμακι, τα εντοσθια τα αφηνω για τους αλλους!\nΑ ρε πατριδα! :)

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα