Τα ωραιότερα γεμιστά
Η συνταγή της γιαγιάς μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για πιό ελαφρία αν θέλετε τα αχνίζετε και στο τέλος ρίχνετε το λάδι ειναι εξίσου γευστικά. Ετσι τα εκανα στην διαίτα και ήταν τέλεια.
Υλικά
-
12 πιπερίες για γέμισμα πράσινες
-
2 μέτρια κρεμμύδια
-
1 μελιτζάνα μέτρια
-
τη ψυχα απο τις πιπερίες (το γύρω γύρω από το κοτσάνι)
-
24 κουτ. σούπας ρυζι γλασέ
-
1 κον κασε
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1/4 της κουπας δυοσμο
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
λάδι
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε την μελιτζάνα και και την κόβουμε στο multi πολύ ψιλα.
-
2
Έπειτα κόβουμε τις πιπεριές 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι και αφαιρούμε την ψύχα (όλο το κομμάτι του καπακιού δηλαδή, το οποίο κρατάμε). Την καθαρίζουμε από τα σπόρια και την ρίχνουμε στο multi και τις ψιλοκόβουμε.
-
3
Ψιλοκόβουμέ και τα κρεμμύδια.
-
4
Ζεσταίνομε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα παραπάνω υλικά να τσιγαριστούν οχί πολύ.
-
5
Ρίχνουμε μετά το ρύζι, ανακατεύουμε.
-
6
Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ, μισό ποτήρι νερό, τον μαιντανο, το αλάτι, τα πιπέρια, λίγο ζάχαρη και τον δυόσμο και τα αφήνουμε να βράσουν για κανα 5λεπτό.
-
7
Γεμίζουμε τις πιπεριές.
-
8
Τις βάζουμε σε ένα ταψι και ρίχνουμε από επάνω λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό ένα δάκτυλο από τον πάτο του ταψιού.
-
9
Στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να μην κρατσανίζει το ρύζι.
Σχόλια