Τα πιο νόστιμα cookies
Η αρχική συνταγή είναι της "πεθεράς" μου με κάποιες δικές μου ελάχιστες παραλλαγές...Είναι απ΄ τα πιο μαλακά, νόστιμα και γρήγορα στην παρασκευή τους cookies που έχετε δοκιμάσει...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη θα σας βγει σφιχτή, έτσι πρέπει να' ναι! SOS μην φοβηθείτε το ψήσιμο..Τα cookies στον χρόνο αυτό θα φαίνονται σχεδόν αψητα.. Οταν κρυώσουν σκληραίνουν όσο χρειάζεται μην ανησυχείτε..Και κάτι ακόμα! Εγώ βάζω κομμένη σχεδόν τριμμένη στο multi κουβερτούρα με αποτέλεσμα τα τρίμματα να δώσουν γεύση σ' όλη τη ζύμη και να είναι σούπερ σοκολατένια!!
Υλικά
-
400 γρ. φαρίνα
-
200 γρ. ζάχαρη
-
300 γρ. βούτυρο
-
1 αυγό
-
2 βανίλιες
-
(1/2 κ.γ. αλάτι προαιρετικά)
-
(100 γρ. καρύδια ή φουντούκια τριμμένα αλλά όχι σκόνη, προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ ν' ανακατευτούν καλά.
-
2
Προσθέτω το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
3
Και προσθέτω και την φαρίνα με τις βανίλιες.
-
4
Στη συνέχεια ρίχνω τις σταγόνες σοκολάτας (και τους ξηρούς καρπούς εάν θέλω) στο μείγμα και ανακατεύω με κουτάλι να πάνε παντού! ΔΕΝ χρησιμοποιώ το μίξερ για το ανακάτεμα της σοκολάτας.
-
5
Απλώνω αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί και μένα κουτάλι σούπας βάζω μικρές προς μέτριες μπουκίτσες απ' τη ζύμη μου. Οχι πολύ μεγάλες γιατί θ' απλώσουν πολύ!
-
6
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 12 λεπτά μάξιμουμ στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
-
7
Αφήνω να κρυώσουν καλά και να σκληρύνουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)
Ευχαριστώ πολύ!