Τα πιο νόστιμα και τραγανά σνίτσελ
Αυτή η συνταγή είναι από τα πιο νόστιμα σνίτσελ που έχω κάνει. Εύκολα, απλά και τραγανά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε μέσα στο αλεσμένο κορν-φλέικς να ρίξετε και λίγο σουσάμι και μαζί και τη ρίγανη.Αν χρειαστεί να τηγανίσετε και δεύτερο ή τρίτο τηγάνι καλό είναι να χαμηλώσετε την φωτιά για να ψηθεί καλά μέσα το κρέας.
Υλικά
-
4 σνίτσελ από χοιρινό (αν θέλετε και από μοσχάρι ή κοτόπουλο)
-
2 αυγά
-
1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ (όχι φρέσκο γιατί δεν είναι πηχτό)
-
2 κούπες κορν-φλέικς (νιφάδες καλαμποκιού)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
λάδι για το τηγάνισμα (εγώ χρησιμοποιώ καλαμποκέλαιο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπόλ χτυπάτε τα αυγά μαζί με το γάλα.
-
2
Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και βάζετε μέσα τα σνίτσελ.
-
3
Τα βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
-
4
Χτυπάτε για λίγο στο μούλτι τα κορν-φλέικς (προσοχή μην γίνουν σαν αλεύρι).
-
5
Απλώνετε τα χτυπημένα κορν-φλέικς σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (για να μην λερώνουμε και πιάτα).
-
6
Βάζετε το τηγάνι στην φωτιά, ρίχνετε το λάδι (αλλά όχι να γίνει πολύ καυτό).
-
7
Παίρνουμε ένα-ένα τα σνίτσελ τα πανάρουμε στο κορν-φλέικς και τα τηγανίζουμε. Καλή σας όρεξη.
Σχόλια (3)