Τα τέλεια cookies
Αφράτα, νόστιμα, απίθανα Cookies, καλύτερα και απο του Ζαχαροπλαστείου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις τα βγάλετε απο το φούρνο θα σας φαινονται μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν γίνονται πολύ αφράτα και τραγανά.
Υλικά
-
3/4 φλυτζανιού βούτυρο (170γρ.)
-
1 φλυτζάνι μαυρη ζάχαρη
-
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
-
λίγο αλάτι
-
1 1/2 φλυτζάνι αλευρι
-
2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης (Quaker Oats)
-
1 φλυτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια και χοντροαλεσμένα
-
1/2 φλυτζάνι ινδοκάρυδο
-
2 αυγά
-
βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπώλ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια, το αλευρι, τις νυφάδες βρώμης,τα φουντούκια και το ινδοκάρυδο.
-
2
Τα ανακατευουμε με ένα κουτάλι.
-
3
Σε άλλο μπώλ κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε και τα αυγά.
-
4
Ενσωματώνουμε τα δύο μπώλ και ζυμώνουμε με το χέρι να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
-
5
Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια ως εξής
-
6
Φτιάχνουμε μικρές μπαλιτσες, στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις βάζουμε στο ταψί πολύ μακριά η μία απο την άλλη, γιατί στο ψησιμο θα απλώσουν και θα γίνουν οπως τη φωτογραφία.
-
7
Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο και τα βγάζουμε μόλις οι ακριες τους ροδίσουν.
-
8
Τα βάζετε σε ένα δίσκο να κρυώσουν.
Σχόλια (10)