Τα τυροπιτάκια της κυρίας Δήμητρας
Τα τυροπιτάκια αυτά ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!!!
Υλικά
-
φύλλο Για το
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-
1 αυγο
-
2 φλυτζανάκια καφέ αραβοσιτέλαιο
-
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-
λίγη ζάχαρη
-
500 γρ αλευρι μαλακό
-
1,5-2 κούπες γάλα (κατα προσέγγιση)
-
Για τη γέμιση
-
2 κρόκους και 1 ασπράδι
-
250 γρ τυρί φέτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ενεργοποιούμε την μαγιά βάζοντας την σ ' ένα μπωλ μαζί με λίγο γάλα και λίγη ζάχαρη.Το αφήνουμε ένα 20λεπτο.
-
2
Σ ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό, το αραβοσιτέλαιο, το αλάτι και την ενεργοποιημένη μαγιά.
-
3
Ζυμωνουμε μεχρι η ζύμη να γινει μαλακή. Ισως χρειαστει να προσθέσουμε εξτρα γάλα αν η ζύμη παραμένει σφιχτή. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
-
4
Ανοίγουμε λεπτά κομμάτια φύλλου, βάζουμε μεσα τη γέμιση και απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια