Τα τρουφάκια της Χριστίνας
Ένα γλύκισμα που θα ξετρελάνει όσους λατρεύουν τη σοκολάτα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό στο μείγμα μας γιατί αν νερουλιάσει η συνταγή μας δε θα πετύχει... Ίσως χρειαστεί λιγότερο από μια κούπα.
Υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
-
125 γρ κουβερτούρα
-
3 κ.σ. κακάο
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 κρόκο αυγού (αν θέλετε)
-
1 φλ. καρύδια θρυμματισμένα
-
1 κ.σ. κονιάκ
-
1/2 κεσεδάκι Βιτάμ
-
1 πακέτο καρύδα
-
2 πακέτα τρούφα μαύρη ή χρωματιστή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια σε ένα μεγάλο μπολ.
-
2
Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, τον κρόκο αυγού, το κονιάκ, το βιτάμ και τέλος την κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχουμε λιώσει.
-
3
Ανακατεύουμε αρκετά καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά μια κούπα νερό, ζυμώνοντας συνεχώς. Προσέχουμε να βη βάλουμε πολύ νερό και γίνει νερουλό
-
4
Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
-
5
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε πάνω από την τρούφα και την καρύδαπου έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ
Σχόλια (12)