Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο
Το κοτόπουλο αυτό θα αρέσει πολύ σε όσους αγαπούν τις περίεργες εξωτικές γεύσεις!! Ταιριάζει τέλεια με νουντλς ή ρύζι μπασμάτι. Μην φοβηθείτε τα πολλά υλικά. Είναι απλό στην εκτέλεση!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να μην έχει έντονη μυρωδιά από σησαμέλαιο μπορούμε να το τηγανίσουμε σε μισό σησαμέλαιο, μισό καλαμποκέλαιο. Επίσης το κοτόπουλο μην το ρίξετε όλο μαζί στο τηγάνι αλλά τόσο ώστε να χωράει άνετα!! Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο ανανά κομμένο σε μικρά κομματάκια όταν θα προσθέσετε και το γάλα καρύδας.
Υλικά
-
Για τη σάλτσα
-
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
-
1 πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες
-
4 κ.σούπας χυμός lime
-
2 κ.σούπας σόγια σος
-
2 κ.σούπας sweet chili sause (τη βρίσκουμε σίγουρα στον Α.Β)
-
1,5 κ.σούπας φυστικοβούτυρο
-
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
-
1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
-
1 κοφτό κ. γλυκού πελτέ ντομάτας
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
-
λίγο κάρυ
-
λίγο μπούκοβο
-
0.5 κύβο ζωμό κοτόπουλο
-
αλάτι και πιπέρι
-
σησαμέλαιο και ένα κουταλάκι βούτυρο για το σοτάρισμα
-
Για το κοτόπουλο
-
4-5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κορν. φλάουρ
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
-
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
-
στη μύτη του κουταλιού σόδα σε σκόνη
-
2 κ. γλυκού ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι νερό
-
λίγο αλάτι
-
λίγο πάπρικα
-
λίγο πιπέρι
-
σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε στο σησαμέλαιο και το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο (ολόκληρο) για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
-
2
Προσθέτουμε τον πελτέ, το τζίντζερ, την σόγια, την sweet chilli shause και σοτάρουμε λίγο ακόμα.
-
3
Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό (3/4 του φλιτζανιού), ρίχνουμε τον μισό κύβο και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο το νερό και να διαλυθεί ο κύβος.
-
4
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το κάρυ, το μπούκοβο, το αλάτι, το πιπέρι (με προσοχή) και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
-
5
Προσθέτουμε τον χυμό lime και το μέλι και μαγειρεύουμε για κανένα δεκάλεπτο μέχρι να πυκνώσει κάπως η σάλτσα.
-
6
Το κοτόπουλο θα το κάνουμε ξεχωριστά και θα το τηγανίσουμε στο κουρκούτι που θα φτιάξουμε.
-
7
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν και τη σόδα, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός χωρίς κομπάκια από αλεύρι. Το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
-
8
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές και λεπτές μπουκίτσες. Του προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο πάπρικα.
-
9
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό σησαμέλαιο να καλύψει όλο τον πάτο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
-
10
Βουτάμε τα κοτοπουλάκια στο χυλό, τα τινάζουμε λίγο να μην έχουν πάρα πολύ και τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα σαν μικρά λουκουμαδάκια.
-
11
Έχουμε βράσει νουντλς ή μπασμάτι, ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την σάλτσα φυστικοβούτυρο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια