Τάκος με μπριζόλα και μανιτάρια
Πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή μεξικάνικης προέλευσης!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να βάλετε και μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά.Αυτή τη συνταγή την εμπνεύστηκα μια μέρα που ήθελα να φτιάξω τάκος. Χρησιμοποίησα σαν βάση περίπου τη συνταγή για τσίλι κον κάρνε, αλλά κυρίως... τη φαντασία μου αφού πρόσθεσα/αφαίρεσα ένα σωρό άλλα υλικά.
Υλικά
-
6 τάκος
-
1 χοιρινή μπριζόλα ψιλοκομμένη (μπορείτε να βάλετε και ψημένη που σας περίσσεψε)
-
3-4 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
-
1 κονσέρβα μικρή καλαμποκιού
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
-
1 πιπεριά σε τετράγωνα
-
1/2 ποτ. ντομάτα ψιλοκομμένη
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
1/2 κ.γ. κύμινο
-
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη πιπεριά.
-
2
Βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τα μανιτάρια και το καλαμποκι. Σβήνουμε με το κρασί.
-
3
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ριχνουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη ντομάτα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
-
4
Ζεσταίνουμε τα τάκος σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου 5 λεπτά στο φούρνο. Μοιράζουμε το μείγμα στα τάκος, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας στο καθένα και βάζουμε όσο τριμμένο τυρί θέλουμε και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί (περίπου 10 λεπτά) στους 190 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο). Καλή σας όρεξη!
Σχόλια