Ταλιατέλες με αλλαντικά και σάλτσα μουστάρδας
Η συνταγή είναι της Αργυρώς και από τότε που την φτιάχνω τρελαίνει κόσμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
(πάει πολύ με σαλάμι αέρος, μορταδέλας και σαλάμι μπύρας)
Υλικά
-
350 γρ. ταλιατέλες
-
350 γρ. αλλαντικά
-
3 κ. σ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. ξηρό κρασί λευκό
-
1 .κ.σ. μουστάρδα
-
200 γρ. τυρί κρέμα (1 συσκευασία)
-
1/2 φλ. φρέσκο γάλα
-
πιπέρι
-
1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβω τα αλλαντικά και τα σωτάρω σε κατσαρόλα για 3΄ σε μέτρια φωτιά. Σβήνω με κρασί και αφηνω να εξατμιστεί.
-
2
Προσθέτω το τυρί, τη μουστάρδα, το γάλα και ανακατεύω γρήγορα. Τρίβω πιπέρι.
-
3
Βράζω τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία.
-
4
Με τσιμπίδα, τα ρίχνω στη σάλτσα καθώς και το 1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά.
-
5
Δοκιμάζω αν χρειάζονται αλάτι και τα αφήνω 2΄ σε δυνατή φωτιά να δέσουν οι γεύσεις.
-
6
Σερβίρω αμέσως.
Σχόλια (3)