κύρια φωτογραφία συνταγής Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γραμμάρια ταλιατέλες
  2. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1/2 φλιτζάνι άσπρο ξερό κρασί
  5. 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  6. 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαύρο τριμμένο πιπέρι
  7. 230 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει

  2. 2

    Βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν και έπειτα τις σταργγίζουμε καλά

  3. 3

    Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν 2 κουταλιές περίπου

  4. 4

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι

  5. 5

    Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα

  6. 6

    Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σολομό

  7. 7

    Ρίχνουμε και τις ταλιατέλες στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

glamshine
glamshine @cook_8453579
Τη συνταγή αυτή την έκανα πολύ συχνά σαν φοιτήτρια. Με τη μονη διαφορά που δεν έβαζα καθόλου κρεμμύδι και αντι κρασί έβαζα ένα σφηνάκι βοτκα. Η βοτκα εξουδετερώνει τη ψαρίλα.

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις