Ταλιατέλες με κοτόπουλο, γιαούρτι και μουστάρδα
Εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το Betty's Cuisine.
Υλικά
-
500 γρ. ταλιατέλες
-
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο κομματάκια
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3-4 κουταλιές μουστάρδα
-
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
-
1 κουταλάκι πάπρικα
-
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω τα ζυμαρικά να βράσουν.
-
2
Σε φαρδύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρω πολύ καλά το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά.
-
3
Μόλις ροδίσει προσθέτω το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει κι αυτό.
-
4
Τέλος ρίχνω το σκόρδο και ανακατεύω για 1 λεπτό ακόμα.
-
5
Προσθέτω το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ – περίπου 5 λεπτά.
-
6
Ρίχνω την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
-
7
Ανακατεύω το γιαούρτι με τη μουστάρδα και 2 κουταλιές από το νερό που έβρασε το ζυμαρικό.
-
8
Ρίχνω το μίγμα στο κοτόπουλο και αφήνω για 2 λεπτά.
-
9
Προσθέτω στο τηγάνι τα ζυμαρικά, ανακατεύω καλά.
Σχόλια (8)