Ταλιατέλες με κοτόπουλο και χρωματιστές πιπεριές
Το κοτόπουλο και οι χρωματιστές πιπεριές συνοδεύονται απο μια πορτοκαλί σάλτσα η οποία περιχύνεται πάνω απο τις ταλιατέλες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή αυτό το πεντανόστιμο φαγητάκι μπορεί κάποιος να θεωρεί οτι είναι λιγο βαρύ για το στομάχι μας ή παχυντικό, υπάρχουν λύσεις για να είναι πιο light και εξίσου γευστικό. Καταρχάς εγώ πλέον δεν βάζω κρεμμύδι (θεωρώ οτι είναι πιο απλή σαν γεύση χωρίς αυτό). Το άλλο που κάνω είναι να βάζω light κρέμμα γάλακτος και light τυρί .Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
1 πακέτο ταλιατέλες
-
3 στήθη απο κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
-
2 πορτοκαλί πιπεριές
-
1 πράσινη πιπεριά
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1/2 κρεμμύδι προαιρετικά (γίνεται πιο βαρύ)
-
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί
-
1 χάρτινο κουτί πολτοποϊημένη ντομάτα (πουμαρό)
-
1 ποτήρι νερό
-
1 μικρή κρέμμα γάλακτος
-
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
αλάτι όσο επιθυμείτε
-
πιπέρι όσο επιθυμείτε
-
1/4 kg. τυρί που λιωνει (π.χ.γκούντα) σε κύβους
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μεγάλη ποσότητα νερού τις ταλιατέλες για 5 λεπτά για να γίνουν al dente.
-
2
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε όλο το κοτόπουλο αφού το έχουμε κόψει σε κύβους 3 εκατοστών.
-
3
Το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ασπρίσει και να αρχίσει να βγάζει τα νερά του.
-
4
Ταυτόχρονα βάζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πιπέρι.
-
5
Τοποθετούμε τις πιπεριές αφου τις έχουμε κόψει σε μακριές λωρίδες πάχους έως 1 εκατοστού και τις αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαραθούν λίγο.
-
6
Σβήνουμε με το κρασί. Χρειάζεται να πάρει τα αρώματα του κρασιού για 4-5 λεπτά.
-
7
Βάζουμε αλάτι.
-
8
Βάζουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
-
9
Βγάζουμε απο τη φωτιά για λίγα λεπτα.
-
10
Περιχύνουμε την κρέμμα γάλακτος και αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα στη φωτιά.
-
11
Ρίχνουμε τους κύβους τυριού και σερβίρουμε είτε σε πιατέλα τις ταλιατέλες και από πάνω η σάλτσα, είτε χωριστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)