κύρια φωτογραφία συνταγής Ταλιατέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού και κουκουνάρι

Ταλιατέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού και κουκουνάρι

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Βιτάμ soft
Βιτάμ soft @cook_8493742
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών στην τρυπητή κουτάλα θα βοηθήσει τη μακαρονάδα να ανακατευτεί καλύτερα με τη σάλτσα και να μελώσει.Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι ένα οποιοδήποτε τοπικό αλλαντικό, όπως λούτζα, απάκι ή προσούτο Καρπενησίου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο ταλιατέλες
  2. αλάτι
  3. Για τη σάλτσα
  4. 1 πράσο σε ροδέλες
  5. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  6. ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  7. 200 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  8. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

  2. 2

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια,για 2 λεπτά περίπου.

  3. 3

    Μόλις ροδίσουν βάζουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

  4. 4

    Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό.

  5. 5

    Σουρώνουμε τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Βιτάμ soft
Βιτάμ soft @cook_8493742
στις
,
Γεύση και σωστή τροφή στα φαγητά, τα γλυκά και το ψωμί!
Δες περισσότερα