Ταλιατέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού και κουκουνάρι
Λίγα μυστικά ακόμα
Το λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών στην τρυπητή κουτάλα θα βοηθήσει τη μακαρονάδα να ανακατευτεί καλύτερα με τη σάλτσα και να μελώσει.Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι ένα οποιοδήποτε τοπικό αλλαντικό, όπως λούτζα, απάκι ή προσούτο Καρπενησίου.
Υλικά
-
1 πακέτο ταλιατέλες
-
αλάτι
-
Για τη σάλτσα
-
4 κ.σ μαργαρίνη
-
1 πράσο σε ροδέλες
-
75 γρ. κουκουνάρι
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
-
200 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
-
2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια,για 2 λεπτά περίπου.
-
3
Μόλις ροδίσουν βάζουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
-
4
Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό.
-
5
Σουρώνουμε τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια