Ταλιατέλες με σάλτσα με μανιτάρια και λουκάνικο
Την συνταγή την βρήκα από εδώ.
Υλικά
-
350 γρ ταλιατέλες αυγού
-
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
4 κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2 χωριάτικα λουκάνικα 150γρ κομμένα σε κυβάκια
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια Porcini
-
1/2 φλιτζ(125ml) ξηρό κόκκινο κρασί
-
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια και ψιλοκομμένα
-
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
60 ml ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
-
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια συμφώνα με τις οδηγίες.
-
2
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λαδί για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τα λουκάνικα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
-
3
Προθέτετε το σκόρδο και τα μουλιασμένα μανιτάρια μαζί με τα υγρά τους και τα αφήνετε για 5 λεπτά, και σβήνετε με κρασί.
-
4
Ρίχνετε τα φρέσκα μανιτάρια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε να ψηθούν για 30 λεπτά (προσθέστε τον ζωμό αν αρχίσει να στεγνώνει).
-
5
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό αλ ντεντε. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στην σάλτσα. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και τα σερβίρετε ζεστά με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Σχόλια (3)