κύρια φωτογραφία συνταγής Ταλιατέλες σπιτικές με βούτυρο
lia92
lia92 @cook_8482797

Πεντανόστιμες πανεύκολες ταλιατέλες απ'τα χεράκια μας

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 300 γραμμάρια αλεύρι (περίπου 3 φλιτζάνια)
  2. 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  3. 150 γραμμάρια βούτυρο
  4. 150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι (της προτίμησης μας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε το αλεύρι μαζί με τ' αυγά, το λάδι και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία.

  2. 2

    Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μερικών χιλιοστών και την αφήνουμε λίγο να στεγνώσει (προσοχή να μην στεγνώσει υπερβολικά).

  3. 3

    Την τυλίγουμε σε ρολό και την κόβουμε σε φέτες φάρδους ενός δαχτύλου περίπου. Αφήνουμε τις ταλιατέλες σε απόσταση μεταξύ τους να στεγνώσουν γυρίζοντας τες που και που.

  4. 4

    Δέκα λεπτά πριν τις σερβίρουμε τις βράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο.

  5. 5

    Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
ενδιαφερον! δεν εχω κανει ποτε ταλιατελιεσ μονη μου! επισης δεν εχω μηχανημα! ποση ώρα χρειάζεται για να στεγνώσουν?

Από

lia92
lia92 @cook_8482797
στις