Ταμπουλέ για τους μη ντοματόφιλους
Εναλλακτική σαλάτα για εσάς που δεν σας αρέσει η ντομάτα όπως και εμένα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Λεμόνι κατα βούληση, εγώ βάζω αρκετό και γιατί μ'αρέσει και γιατί κάνει το γιαούρτι πιο ρευστό. Αν δεν έχετε στραγγιστό, φτιάξτε κλασσική σος με μουστάρδα λεμόνι και λάδι και αυξήστε την ποσότητα του ανθότυρου ή βάλτε και άλλο είδος τυριού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένω το πληγούρι, το τσιγαρίζω σε λίγο λάδι και του ρίχνω νεράκι να βράσει. Περίπου το διπλό νεράκι και λίγο παραπάνω.
-
2
Όσο βράζει, πλένω το μαρούλι και το καθαρίζω. Ομοίως και με τα κρεμμυδάκια. Αλατίζω και παράλληλα βράζω τα αυγά να γίνουν σφιχτά.
-
3
Σε ένα μπολ χτυπάω το στραγγιστό, το λάδι, το λεμόνι και προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
-
4
Αφήνω το πλιγούρι να κρυώσει και το ξεπλένω μια φορά με νεράκι αν θέλω να το επισπεύσω.
-
5
Όταν το πληγούρι κρυώσει αρκετά, πασπαλίζω το μαρούλι.
-
6
Ρίχνω το γιαούρτι απο πάνω.
-
7
Καθαρίζω τα αυγά και τα κόβω μικρά κομματάκια κ τα ρίχνω απο πάνω.
-
8
Τέλος προσθέτω τους ηλιόσπορους (και το ανθότυρο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια