Ταμπουλέ (Λιβανέζικη σαλάτα)
Μια πολύ πολύ αρωματική, ελαφριά σαλάτα ιδανική για να συνοδεύσει κρεατικά αλλά και για κυρίως γεύμα τα καλοκαιρινά βραδάκια παρέα με ένα ποτήρι κρύο λευκό κρασί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το dressing μόνο την ώρα που είναι να τη σερβίρουμε για να μη μαραθούν τα λαχανικά της σαλάτας. Είναι σημαντικό τα υλικά σ΄αυτή τη σαλάτα να είναι ψιλοκομμένα.
Υλικά
-
Για το πλιγούρι
-
1 κούπα πλιγούρι
-
2 κούπες νερό
-
Για τη σαλάτα
-
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες κύβους χωρίς ζουμιά και σπόρια
-
1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
-
2 κούπες πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
-
ψιλοκομμένο σκόρδο
-
αγγουράκι τουρσί (προαιρετικά)
-
Για το dressing
-
1/2 κούπα χυμό λεμόνι χτυπημένο με
-
1/3 κούπας λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βάζουμε το πλιγούρι μαζί με το νερό σε ένα μπολάκι για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι και να μαλακώσει.
-
2
Σουρώνουμε το πλιγούρι να μείνει στεγνό.
-
3
Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Σχόλια (3)