Τανωμένος Σορβάς
Ποντιακή σούπα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται με πολλές άλλες παραλλαγές, αν δεν βρείτε κορκότο μπορείτε να βάλετε ρύζι αλλά δεν θα'ναι το ίδιο..Τη συνταγή έτσι όμορφα γραμμένη την βρήκα στο site pontos.gr.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και χαμηλή προς μέτρια φωτιά το κορκότο μέχρι να χυλώσει.
-
2
Τανώνουμε, ανακατεύουμε δηλαδή το γιαούρτι μαζί με ζουμί από την κατσαρόλα που ρίχνουμε σιγά-σιγά για να μην κόψει το γιαούρτι. Μόλις γίνουν ένα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
-
3
Χαρατσώνουμε, που σημαίνει ότι τηγανίζουμε τα αρωματικά μαςτο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (και αν μας αρέσει δυόσμο) στο ελαιόλαδο (ή σε φρέσκο βούτυρο) και τα προσθέτουμε στη σούπα.
-
4
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Το καλοκαίρι ο τανωμένος σορβάς τρώγεται και κρύος.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)