Νιαμ νιαμ!
Νιαμ νιαμ! @cook_8494744

Ποντιακή σούπα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται με πολλές άλλες παραλλαγές, αν δεν βρείτε κορκότο μπορείτε να βάλετε ρύζι αλλά δεν θα'ναι το ίδιο..Τη συνταγή έτσι όμορφα γραμμένη την βρήκα στο site pontos.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 ποτήρι νερού κορκότο (σπασμένο στάρι)
  2. 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  3. 1/2 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  4. λίγο αλάτι
  5. λίγο ελαιόλαδο
  6. νερό όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και χαμηλή προς μέτρια φωτιά το κορκότο μέχρι να χυλώσει.

  2. 2

    Τανώνουμε, ανακατεύουμε δηλαδή το γιαούρτι μαζί με ζουμί από την κατσαρόλα που ρίχνουμε σιγά-σιγά για να μην κόψει το γιαούρτι. Μόλις γίνουν ένα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

  3. 3

    Χαρατσώνουμε, που σημαίνει ότι τηγανίζουμε τα αρωματικά μαςτο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (και αν μας αρέσει δυόσμο) στο ελαιόλαδο (ή σε φρέσκο βούτυρο) και τα προσθέτουμε στη σούπα.

  4. 4

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Το καλοκαίρι ο τανωμένος σορβάς τρώγεται και κρύος.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

melinaki_ilias
melinaki_ilias @cook_8476589
Να λελευωσε.αυτή την πεντανοστημη και ελαφριά σουπιτσα μου την έφτιαχνε η γιαγιακα μου,τώρα ζω στο εξωτερικό και ψάχνω υλικά για να την κάνω....θα δοκιμασω με πλιγούρι.η γιαγιά μου βάζει και ανουα δηλαδή δυόσμο δοκίμασε το έχει απίστευτο αρωμα

Από

Νιαμ νιαμ!
Νιαμ νιαμ! @cook_8494744
στις