Ταραμάς της μαμάς
Ο γνωστός σε όλους μας ροζιασμένος ταραμάς που τον τρώμε σε ημέρες νηστείας και όχι μόνο. Ο ταραμάς είναι συνταγή της μαμάς μου, χρόνια τώρα))
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο ταραμάς σε κάθε βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά. Άν δεν σας ικανοποιεί η γέυση τότε μπορείτε να βάλετε περισσότερο χυμό λεμονιού. Γράφω 4-5 πατάτες, αναλόγος το μέγεθος της πατάτας. Αυτό θα το δείτε καθώς χτυπάτε τον ταραμά, αν θέλει 4 ή 5. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
4-5 πατάτες μέτριες
-
4 κ.σ. κόκκινο ταραμά
-
1-1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 φλ. ανθρακούχο νερό
-
1-1,5 λεμόνια τον χυμό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε απο βραδύς τις πατάτες μας για να είναι μαλακές και κρύες.
-
2
Βάζουμε τον ταραμά στο multi-μούλτι και τον χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά ελαιόλαδο. Χτυπάμε ρίχνουμε λάδι, χτυπάμε ρίχνουμε λάδι.
-
3
Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα στο multi-μούλτι.
-
4
Προσθέτουμε τις πατάτες μας λίγες λίγες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
5
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό απο τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα για να φτιάξουμε τον επιθυμητό ταραμά.
Σχόλια (28)