Ταρατόρι 2
Ένα λίγο..... διαφορετικό, αλλά πολύ νόστιμο και δροσιστικό τζατζίκι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Και.....εννοείται πως 'πάει με όλα'!-)Στην πιατελίτσα που φωτογράφισα, πρόσθεσα και ροδέλες αυγών για γαρνιτούρα (είχα τραπέζι το περασμένο Σάββατο- εξ' ου και η φωτό)...-)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πασπαλίστε με αλάτι το κομμένο αγγούρι και αφήστε το στο σουρωτήρι να στραγγίξει (περίπου για 1 ώρα).
-
2
Τρίψτε το ψωμί στο multi (ή στο μίξερ), - προσοχή! Να μη γίνει πολύ ψιλό ψίχουλο, πρέπει να 'κρατάει', δηλαδή, να είναι χοντροτριμμένο. Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα βαθύ πιάτο και αφήστε το να περιμένει.
-
3
Χτυπήστε στο multi τις (καθαρισμένες) σκελίδες σκόρδου μαζί με το ελαιόλαδο και μία γεμάτη χούφτα δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο), μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός.
-
4
Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το γιαούρτι, ρίχνετε το τριμμένο ψωμί και ανακατεύετε καλά.
-
5
Μετά, ρίχνετε το αγγούρι, τον πολτό σκόρδου - ελαιόλαδου - δυόσμου, τα τριμμένα καρύδια και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε το σύνολο πολύ πολύ καλά.
-
6
Αφήνετε το ταρατόρι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να αναδειχθούν τα αρώματα (εγώ προσωπικά, το φτιάχνω και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα).
-
7
Αν θέλετε δοκιμάστε το! Καλή σας επιτυχία!-)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)