Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

Ένα λίγο..... διαφορετικό, αλλά πολύ νόστιμο και δροσιστικό τζατζίκι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Και.....εννοείται πως 'πάει με όλα'!-)Στην πιατελίτσα που φωτογράφισα, πρόσθεσα και ροδέλες αυγών για γαρνιτούρα (είχα τραπέζι το περασμένο Σάββατο- εξ' ου και η φωτό)...-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  2. 1/2 κεφάλι σκόρδο
  3. 100 γραμ. τριμμένα καρύδια
  4. 2 μέτρια αγγούρια - κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  5. 2 χοντρές φέτες ξερό χωριάτικο ψωμί
  6. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  7. Χονδρό αλάτι
  8. Δυόσμος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πασπαλίστε με αλάτι το κομμένο αγγούρι και αφήστε το στο σουρωτήρι να στραγγίξει (περίπου για 1 ώρα).

  2. 2

    Τρίψτε το ψωμί στο multi (ή στο μίξερ), - προσοχή! Να μη γίνει πολύ ψιλό ψίχουλο, πρέπει να 'κρατάει', δηλαδή, να είναι χοντροτριμμένο. Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα βαθύ πιάτο και αφήστε το να περιμένει.

  3. 3

    Χτυπήστε στο multi τις (καθαρισμένες) σκελίδες σκόρδου μαζί με το ελαιόλαδο και μία γεμάτη χούφτα δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο), μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός.

  4. 4

    Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το γιαούρτι, ρίχνετε το τριμμένο ψωμί και ανακατεύετε καλά.

  5. 5

    Μετά, ρίχνετε το αγγούρι, τον πολτό σκόρδου - ελαιόλαδου - δυόσμου, τα τριμμένα καρύδια και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε το σύνολο πολύ πολύ καλά.

  6. 6

    Αφήνετε το ταρατόρι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να αναδειχθούν τα αρώματα (εγώ προσωπικά, το φτιάχνω και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα).

  7. 7

    Αν θέλετε δοκιμάστε το! Καλή σας επιτυχία!-)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

chocomaria
chocomaria @chocomaria
Αυτη ειναι μια παραδοσιακη της Ναουσας,δεν ξερω αν ειναι και απο αλλες περιοχες, και την κανουν παντα το καλοκαιρι.Τις βαζουν ομως και νερο και την κανουν σαν κρυα σουπα.Ηταν το αγαπημενο του παππου μου.

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,