Τάρτα ανανά πανεύκολη
Δροσερή και πανεύκολη τάρτα ανανά που θα γίνει αγαπητή από όλους σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε επίσης να βάλουμε και ψιλοκομμένα κομμάτια ανανά μέσα στο μείγμα αν θέλουμε εντονότερη γεύση ανανά στην τάρτα μας.
Υλικά
-
200 γρ. πάστα αμυγδάλου
-
35 γρ. βερίκοκο κομπόστα
-
2 μεγάλα αβγά
-
1 κροκάδι μεγάλου αβγού
-
1/4 κούπα(ες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
-
φρέσκος ανανάς κομμένος σε λεπτά φετάκια
-
Για την πάστα αμυγδάλου
-
3/4 κούπα(ες) αποφλοιωμένα αμύγδαλα
-
1/2 κούπα(ες) άχνη ζάχαρη
-
1 ασπράδι αβγού
-
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
-
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την πάστα αμυγδάλουΣτο μπλέντερ αλέθω τα λευκά αμύγδαλα. Σε ένα μπολάκι, ενώνω το ασπράδι με την άχνη κι ανακατεύω ζωηρά με ένα πιρούνι. Προσθέτω τη σκόνη αμυγδάλου, το αλάτι και της εσάνς. Έτοιμη η αμυγδαλόπαστα.
-
2
Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Ψιλοκόβω τα βερίκοκα σε φετούλες και τα ρίχνω στον κάδο του μίξερ μαζί με την πάστα αμυγδάλου.
-
3
Χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτω στο μείγμα τα αβγά ένα-ένα και κατόπιν το κροκάδι.
-
4
Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και κοσκινίζω το αλεύρι. Τέλος, χύνω το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύω να ενσωματωθεί.
-
5
Βουτυρώνω ό,τι φόρμα, ταρτιέρα ή φορμάκια χρησιμοποιήσω (μπορώ να φτιάξω μικρά πτι-φουρ) και γεμίζω με ένα κουτάλι ή ακόμη και με ίσιο κορνέ, να καλύψει τα 3/4 της φόρμας που θα χρησιμοποιήσω.
-
6
Ψιλοκόβω τον ανανά σε λεπτές φετούλες και με αυτές διακοσμώ τα κεκάκια ή την τάρτα μου. Πασπαλίζω από πάνω με μπόλικη άχνη.
-
7
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'-35', μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια