Τάρτα από κιμά σόγιας με πράσα και κοτόπουλo light

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486

Μια ιδιαίτερη τάρτα φτιαγμένη από κιμά σόγιας, γεμιστή με πράσο, κοτόπουλο και μυρωδικά, για ελαφριά διατροφή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσθήκη λαχανικών, μυρωδικών και μπαχαρικών είναι στις επιλογές του καθενός.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8-10 άτομα
  1. Για την τάρτα
  2. 1 κούπα κιμά σόγιας αλεσμένο στο multi
  3. 1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
  4. 2 κουταλιές σούπας γεμάτες γιαούρτι ελαφρύ
  5. αλάτι-πιπέρι
  6. ρίγανη-θυμάρι-πάπρικα γλυκιά
  7. Για τη γέμιση
  8. 2 φιλέτα κοτόπουλο
  9. 5 πράσα
  10. 1 κολοκυθάκι κομμένο κυβάκια
  11. 1 ματσάκι άνιθο (ψιλοκομμένο)
  12. 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  13. 1 κρεμμύδι ξερό
  14. 1 λεμόνι (το χυμό του)
  15. 4 κ.σ. γιαούρτι
  16. 1 αυγό χτυπημένο
  17. αλάτι-πιπέρι
  18. κάρυ-πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά προετοιμάζω τη τάρτα από κιμά σόγιας.  Σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπαχαρικά με το γιαούρτι. Σε άλλο μπολ χτυπάω το ασπράδι και μετά προσθέτω τον κρόκο. Χτυπάω καλά και ρίχνω το αυγό στο μείγμα με το γιαούρτι. Συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω το baking powder και τη σόγια. Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 cm που έχω αλείψει με πολύ λίγο λάδι και ψήνω στους 180oC για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα με τον φούρνο).

  2. 2

    Στη συνέχεια κόβω τα φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές φέτες (λίγο πιο χοντρές από σνίτσελ) και τα τσιγαρίζω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος χωρίς την προσθήκη λαδιού και από τις δύο πλευρές, προσθέτοντας αλάτι-πιπέρι και κάρυ.  Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρω από το σκεύος και τα αφήνω στην άκρη.

  3. 3

    Ψιλοκόβω όλα τα πράσα και τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και τα τσιγαρίζω χωρίς την προσθήκη λαδιού με λίγο νεράκι στο αντικολλητικό σκεύος που είχα κάνει το κοτόπουλο. Προσθέτω το κολοκυθάκι, τον άνιθο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αφήνω σε μέτρια θερμοκρασία να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους. Σε αυτή τη φωτογραφία έχω προσθέσει και αλεσμένους πάτους από μανιτάρια που δεν σας το συνιστώ (μου στέρησαν στη γεύση) εκτός και αν θέλετε να βάλετε ολόκληρα μανιτάρια που το προτείνω ανεπιφύλακτα.

  4. 4

    Όταν είναι έτοιμο, κόβω το κοτόπουλο μπουκίτσες

  5. 5

    Και το ανακατεύω με το μείγμα.

  6. 6

    Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα στη τάρτα σόγιας που ήδη θα έχει ψηθεί (μην σας ανησυχεί που είναι σαν μπισκότο θα μαλακώσει), βάζω και το γιαούρτι από πάνω

  7. 7

    Το στρώνω να καλύψει όλη τη τάρτα και πασπαλίζω με την πάπρικα

  8. 8

    Τέλος, ρίχνω το χτυπημένο αυγό από πάνω να καλύψει όλη τη στρώση του γιαουρτιού και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 15-20 λεπτά, αερόθερμο γκρίλ κατά προτίμηση αλλιώς πάνω κάτω, στη μεσαία θέση του φούρνου.

  9. 9

    Αφήνω να κρυώσει κάπως πριν την κόψω για να σερβίρω

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
στις