foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Τάρτα φράουλα με άφθονη (κι αυθεντική) κρέμα ζαχαροπλαστικής, φρέσκιες φράουλες εποχής και μία μπισκοτένια τάρτα με ελαφρύ άρωμα από φλοιό λεμονιού και γεύση που σου παίρνει το μυαλό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο τέλος, αν η ταρτιέρα μου δεν είναι γυάλινη μεταφέρω την έτοιμη τάρτα σε μία στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος για να είναι πιο ευπαρουσίαστη. Ένα γλύκισμα ιδανικό για την Γιορτή της Μητέρας!Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog Dailycious.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8-10 κομμάτια
  1. 1 κιλό φράουλες εποχής
  2. 1 κομμάτι τριμμένη σοκολάτα υγείας (για γαρνιτούρα)
  3. γυάλινη ή αντικολλητική με αποσπώμενη βάση ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.
  4. Υλικά για την τάρτα
  5. 250 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  6. 210 γρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  7. 125 γρ. ζάχαρη
  8. 1/2 κ.γλ. baking powder
  9. ξύσμα ενός λεμονιού
  10. 1 πρέζα αλάτι
  11. Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  12. 500 ml. φρέσκο γάλα (πλήρες)
  13. 45 γρ. corn flour
  14. 125 γρ. ζάχαρη (χωρισμένη σε 2 δόσεις)
  15. 1 μπαστουνάκι βανίλια (ή 2 κάψουλες σε σκόνη)
  16. 50 γρ. φρέσκο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένω, στεγνώνω και διαλέγω φράουλες που να είναι εμφανίσιμες και ισομεγέθεις.

  2. 2

    Bουτυρώνω κι αλευρώνω την γυάλινη (κατά προτίμηση) ταρτιέρα που θα ψήσω την τάρτα.

  3. 3

    Τοποθετώ όλα τα υλικά της τάρτας σε ένα μπολ. Ζυμώνω με το χέρι (και πιο ειδικά με την κλειστή μπουνιά μου σέρνοντας την πάνω στα τοιχώματα του μπολ για να «δέσει» πιο εύκολα το βούτυρο με το αλεύρι) μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.

  4. 4

    Μεταφέρω την ζύμη στην ταρτιέρα και την στρώνω ομοιόμορφα πιέζοντας με το χέρι μου να γίνει επίπεδη η επιφάνεια. Με τα δόντια ενός μικρού πιρουνιού σχηματίζω κάθετες γραμμούλες στις άκρες της ζύμης και τρυπάω την επιφάνεια της για να μην πάρει ύψος.

  5. 5

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30’ μέχρι να ψηθεί και να πάρει λίγο χρώμα. Η ιδιαιτερότητα αυτής της τάρτας είναι ότι θυμίζει μπισκότο αφού δεν είναι η κλασική τάρτα που θρυμματίζεται στο δάγκωμα. Αντιθέτως αυτή είναι τραγανή και σκληρή και τρώγεται πιο εύκολα με το χέρι (παρά με πιρούνι ή κουτάλι).

  6. 6

    Συνεχίζω ετοιμάζοντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Aνακατεύω σε μία κατσαρόλα το γάλα, το corn flour και τα 60 γρ. ζάχαρης.

  7. 7

    Προσθέτω ολόκληρους τους λοβούς (κλωνάρια) της βανίλιας, έχοντας πρώτα αφαιρέσει τα σπόρια τους.

  8. 8

    Ανακατεύοντας διαρκώς για να μην σβολιάσει το corn flour, περιμένω να πάρει βράση το μείγμα και να πήξει.

  9. 9

    Εν τω μεταξύ έχω τοποθετήσει σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και τ' ανακατεύω καλά με τον αυγοδάρτη.

  10. 10

    Ρίχνω με λεπτή ροή το βραστό μείγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς (για να μην κόψουν τα αυγά).

  11. 11

    Επιστρέφω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς κι αποσύρω αμέσως μόλις δω ότι (ξανα)παίρνει βράση, ενώ προηγουμένως έχω αφαιρέσει τα κλωνάρια βανίλιας.

  12. 12

    Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα (ανακατεύοντας συνέχεια για 5-10’ πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια ή τοποθετώντας την κατσαρόλα σε ένα ρηχό μπολ με παγωμένο νερό), προσθέτω το βούτυρο σε κομμάτια, ανακατεύοντας ζωηρά.

  13. 13

    Στο τέλος, η κρέμα θα πρέπει να είναι λεία και γυαλιστερή, ενώ θα πρέπει να είναι τόσο παχύρευστη ώστε να κόβεται με την σπάτουλα.

  14. 14

    Προτού την χρησιμοποιήσω καλύπτω την επιφάνεια της με πλαστική μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να πήξει για 3-4 ώρες.

  15. 15

    Τώρα απομένει η σύνθεση της τάρτας. Πάνω στην ψημένη τάρτα, στρώνω με μία σπάτουλα την κρέμα ζαχαροπλαστικής και στην συνέχεια τοποθετώ ομοιόμορφα τις φράουλες, σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους.

  16. 16

    Γαρνίρω με την τριμμένη σοκολάτα υγείας. Η Τάρτα Φράουλα είναι έτοιμη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

anmavrid
anmavrid @cook_8512562
τελεια η κρεμα και πολυ τραγανη η βαση αλλα μου μυριζε παααααααρα πολυ το βουτυρο... και με χαλασε ενω η γευση ηταν ωραια... καμια ιδεα? η μαργαρινη θα μυριζει παλι τοσο εντονα? Το αγορι μου παντως την τιμησε δεοντως!!!

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις