Τάρτα φράουλας 3
Εύκολη, απλή και νόστιμη τάρτα με δύο τρόπους!! Με ζύμη τάρτας ή με τριμμένα μπισκότα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έφτιαξα την τάρτα με τον δεύτερο τρόπο, δλδ με τριμμένα μπισκότα!! Μπορούμε να την φτιάξουμε και με άλλα φρούτα όπως κεράσια, βύσσινα, ροδάκινα.
Υλικά
-
Για τη ζύμη τάρτας
-
1 φλ. αλεύρι
-
1/3 φλ. μαργαρίνη + 1 κ.σ. για την ταρτιέρα
-
2-3 κ.σ. κρύο νερό
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
Για την βάση μπισκότου
-
1 1/2 πακέτο πτι-μπερ τριμμένα στο μούλτι
-
1/2 φλ. βιτάμ λιωμένο
-
1/4 φλ.ζάχαρη
-
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου, κρέμα φράουλα για βράσιμο, εναλλακτικά 2-3 κ.σ. καλαμποκάλευρο και θα προσθέσουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
-
6 φλ. φράουλες
-
1 φλ. ζάχαρη
-
Για το τελείωμα της τάρτας
-
1 τυρί κρέμα {200 γρ.}
-
2-3 κ.σ. άχνη
-
1 κ.γλ. ξύσμα λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε αλεύρι, αλάτι, ρίχνουμε τη μαργαρίνη σε κομματάκια, ζυμώνουμε τριφτή ζύμη. Προσθέτουμε μια-μια κουταλιά το νερό μέχρι να πετύχουμε αφράτη ζύμη. Την διπλώνουμε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο 30 λεπτά.
-
2
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αν θέλουμε ρίχνουμε και ένα σφηνάκι κονιάκ,βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.
-
3
Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις φράουλες, όχι στο μούλτι να λιώσουν τελείως, τις ρίχνουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου φράουλα, ή το καλαμποκάλευρο και το χρώμα, ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
-
4
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με αλευρωμένο πλάστη και την βάζουμε σε ταρτιέρα, τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε 8-10 λεπτά να ροδίσει.
-
5
Στρώνουμε απάνω στην ζύμη ή στη βάση μπισκότου την κρέμα φράουλας, κρατάμε 3-4 κ.σ. για την διακόσμηση. Χτυπάμε το τυρί με την άχνη και το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε πάνω στην κρέμα.
-
6
Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα που κρατήσαμε και την διακοσμούμε όπως μας αρέσει, με φράουλες, σοκολάτα.
Σχόλια (2)