Τάρτα φράουλας με λευκή σοκολάτα
Μια συνταγή που βρήκα σε ένα αγγλικό περιοδικό και μου άρεσε πολύ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
200 γρ. digestive μπισκότα
-
400 γρ. λευκή σοκολάτα
-
2 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
-
600 ml. κρέμα γάλακτος
-
φράουλες για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε το δαχτυλίδι μιας φόρμας 24cm (εγώ χρησιμοποίησα την φόρμα με σούστα) και στον πάτο της βάζουμε λαδόχαρτο.
-
2
Διαλύουμε τα μπισκότα στο multi και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο.
-
3
Απλώνουμε το μείγμα στην φόρμα και το πατάμε πολύ καλά με το κουτάλι. Ψήνουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, προσθέτοντας το μέλι, 200 ml. κρέμα γάλακτος και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσέχουμε να μην ζεσταθεί πολύ η σοκολάτα γιατί θα χαλάσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
-
5
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει τόσο όσο να είναι αφράτη σαν σαντιγύ και την αναμειγνύουμε με το μείγμα σοκολάτας.
-
6
Στρώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση από τα μπισκότα και αφήνουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
-
7
Πριν την σερβίρουμε την γαρνίρουμε με τις φράουλες.
Σχόλια (7)