Τάρτα κολοκυθιού
Είναι μια εύκολη τάρτα κολοκυθιού που την εμπνεύστηκα από τον κολοκυθοκεφτέ που λατρεύω!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένα ωραίο και ελαφρύ γεύμα ειδικά και σαν σνακ στην παραλία. Προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ κρύα.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
200 γρ αλεύρι
-
125 γρ βούτυρο
-
3 κουτ.σούπας νερό
-
Για τη γέμιση
-
4-5 κολοκυθάκια
-
φέτα []
-
κασέρι τριμμένο της αρεσκείας μας
-
200 γρ κρέμα γάλακτος
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
-
1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομμένο
-
δύοσμος
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι αρκετή ώρα για να στραγγίσουν.
-
2
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
-
3
Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί ή ταρτιέρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
-
4
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωτάρουμε τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι να μαραθούν. Βάζουμε μέσα και τα τριμμένα κολοκυθάκια μέχρι να φύγει όλο το νερό, αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε με την τριμένη φέτα. Βάζουμε αρκετό δυόσμο.
-
5
Πάνω στην ψημένη ζύμη στρώνουμε τη γέμιση και απο πάνω πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κασέρι προκειμένου να γίνει μια ωραία κρούστα.
-
6
Τέλος περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.
-
7
Ψήνουμε στος 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η τάρτα.
Σχόλια (5)