κύρια φωτογραφία συνταγής Τάρτα λεμόνι
mamia
mamia @miaMamia1987
,

Πολύ εύκολη και απόλυτα γευστική τάρτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το Βιτάμ - επιδόρπια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 200 γρ. μαργαρίνη
  3. 350 γρ. αλεύρι μαλακό (εγώ βάζω γενικής χρήσης)
  4. 3 κρόκοι αυγού
  5. 4 κουτ. σούπας νερό κρύο
  6. 2 ασπράδια αυγού
  7. Για τη γέμιση
  8. 200 γρ. ζάχαρη
  9. 90 γρ. χυμό λεμονιού (φρέσκος χυμός από 3 λεμόνια)
  10. 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ( από 3 λεμόνια)
  11. 180 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα 3,5% λιπαρά.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Κόβουμε τη μαργαρίνη σε μικρούς κύβους και την τρίβουμε με το αλεύρι να γίνει ψυχουλωτό. Ρίχνουμε τους κρόκους και το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά για πολύ λίγο.

  2. 2

    Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη ή την τοποθετούμε σε μια σακούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  3. 3

    Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας ή το τραπέζι μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα πάχους 3 περίπου χιλιοστών.

  4. 4

    Την τοποθετούμε σε ταψί ή ταρτιέρα που έχουμε αλείψει με βιτάμ και αφαιρούμε τα περισσεύματα της ζύμης από γύρω γύρω. Τρυπάμε την κάτω επιφάνεια με ένα πιρούνι.

  5. 5

    Καλύπτουμε την τάρτα με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα φασόλια και την ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160 βαθμούς

  6. 6

    Ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

  7. 7

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού για λίγο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και χτυπάμε για λίγο εως όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν.

  8. 8

    Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της με λίγο ασπράδι αυγού. Ρίχνουμε κατόπιν προσεκτικά τη γέμιση.

  9. 9

    Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου

  10. 10

    Μόλις κρυώσει η τάρτα τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

  11. 11

    Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Αγαύη
Αγαύη @cook_25282
Μπορούμε να την κάνουμε νωρίτερα και να την φαλάξουμε στην κατάψυξη;

Από

mamia
mamia @miaMamia1987
στις
,