Τάρτα μανιτάρια-πράσο
Nηστίσιμη εκδοχή...
Λίγα μυστικά ακόμα
*α) για extra νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα αποξηραμένα μανιτάρια porcini (τα οποία μουλιάζετε πρώτα σε χλιαρό νεράκι) ή αν βρείτε σκόνη άγριων μανιταριών πασπαλίστε με 1κ.σ., άλλη γεύση!!! *β) αντικαταστήστε τον άνηθο με μαϊντανό αν δε σας αρέσει
Υλικά
-
ΦΥΛΛΟ Για το
-
1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
-
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι τσίπουρο
-
αλάτι-πιπέρι
-
1 κ.γ. γλυκάνισο
-
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
-
Για τη ΓΕΜΙΣΗ
-
500 γρ.μανιτάρια (αν είναι εύκολο, διάφορα είδηκλασικά champignon, πλευρώτους, πορτομπέλο...)
-
1 πράσο
-
2-3 πρ.κρεμυδάκια
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
-
ξύσμα και χυμό μισού λεμονιού
-
1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
-
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι χοντρό
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε λεκανάκι όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ελαφρά, πλάθουμε τη ζύμη μπάλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε 30' (ή παραπάνω) να ξεκουραστεί.
-
2
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, κόβουμε σε ροδέλες το πράσο (το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο) και τα φρέσκα πρ. κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το σκόρδο και 1κ.σ. ελαιόλαδο να σωταριστούν.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά για 2' πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
4
Μόλις κρυώσουν λίγο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Αν υπάρχουν υγρά, ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή σιμιγδάλι.
-
5
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο στρογγυλό και στρώνουμε σε καλά βουτυρωμένη βαθιά φόρμα τάρτας 28εκ. πατώντας στα τοιχώματα να σταθεί καλά και κόβοντας ό,τι περισσεύει. Τρυπάμε με το πιρούνι στον πάτο εδώ κι εκεί και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση.
-
6
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C πάνω κάτω για 10-15', μετά άλλα 10-15' στον αέρα 180C και τέλος 10' μόνο κάτω για να είναι στέρεα η βάση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)