Τάρτα με αμύγδαλο, κανέλα και σοκολάτα
Μια υπέροχη εύκολη και γρήγορη σοκολατένια τάρτα που θά λατρεψετε εσείς, τα παιδάκια και οι καλεσμένοι σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσον αφορά το πασπάλισμά της μπορείτε να βάλετε άχνη ζάχαρη, ή να γλασσάρετε με άσπρη ή σκούρη σοκολάτα ή και τα δύο!
Υλικά
-
Υλικά για τη ζύμη
-
250 γρ. αλεύρι
-
125 γρ. βούτυρο από το ψυγείο ψιλοκομμένο
-
50 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ. κρύο νερό
-
Υλικά για την γέμιση
-
100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
-
160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
220 γρ. ζάχαρη
-
15 γρ. κανέλα
-
160 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο σε σκόνη
-
4 αυγά
-
70 γρ. αλέυρι
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν πλήρως.
-
2
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα.
-
3
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ή σε φούρνο μικροκυμάτων), αποσύρουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα, την αμυγδαλόσκονη, τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέυουμε συνεχώς και πολύ καλά.
-
4
Στη συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε μέτριο φύλλο σε και το βάζουμε σε μια φόρμα περίπου 22 εκ. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και ρίχνουμε την γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και έτοιμη!
Σχόλια (6)