celest
celest @cook_8472737

Επειδή η φίλη μου η Ειρήνη δυσκολεύεται να διαλέξει ανάμεσα στην τάρτα φρούτου και τη σοκολάτα, αποφάσισα να τα συνδυάσω και έφτιαξα αυτό το γλυκό! Τραγανή τάρτα με δροσερό, φρουτένιο και σοκολατένιο περιεχόμενο! Η συνταγή φυσικά είναι αφιερωμένη σ’ αυτήν!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα χέρια μας όταν τρίβουμε το κρύο βούτυρο στο αλεύρι πρέπει να είναι στεγνά. Επίσης, προσπαθούμε να ζυμώσουμε όσο το δυνατό λιγότερο τη ζύμη μας. Αν δεν έχετε ανάλογο κρασάκι για τα αχλάδια μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νεράκι και κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας. Αντί για αχλάδια ταιριάζουν και τα μήλα αλλά και η μπανάνα την οποία δε χρειάζεται να επεξεργαστούμε γιατί είναι ήδη μαλακό το φρούτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 τάρτα
  1. Για τη ζύμη της τάρτας
  2. 2 φλιτζάνια αλεύρι
  3. 150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο (για ακόμη πιο αρωματική ζύμη)
  4. 4 κ.σ. γάλα
  5. 1 κ.σ. ζάχαρη
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. βούτυρο και κακάο (για τη φόρμα)
  8. Για τη στρώση αχλαδιού
  9. 2 μεγαλούτσικα αχλάδια
  10. γλυκό κρασί (πχ Σάμου)
  11. Για τη σοκολατένια μους
  12. 300 γρ κουβερτούρα 55%
  13. 160 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι κρύο –κατευθείαν από το ψυγείο, και το τρίβουμε με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα, ομογενοποιούμε, σχηματίζουμε μία μπάλα και τη φυλάμε στο ψυγείο σε διάφανη μεμβράνη 30λεπτά με 1 ώρα.

  2. 2

    Ανοίγουμε τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας μας. Επειδή κολλάει λίγο, χρησιμοποιούμε 2 λαδόκολλες – μία πάνω και μία κάτω και ανοίγουμε τη ζύμη εκεί. Βουτυρώνουμε καλά την ταρτιέρα μας και με ένα κόσκινο βάζουμε κακάο, ώστε να καλυφθεί παντού. Τοποθετούμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την τρυπάμε πάρα πολύ καλά παντού με ένα πιρουνάκι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

  3. 3

    Για τη στρώση αχλαδιού, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, να καλύψει περίπου 2 δάχτυλα το πάτο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αχλάδια αφού τα κόψουμε σε λεπτές φέτες και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που γιατί το υγρό δε θα σκεπάσει όλα τα αχλάδια. Στόχος μας είναι να μαλακώσουν τα αχλάδια και να τραβήξουν τα αρώματα του κρασιού. Όταν μαλακώσουνε τα βγάζουμε από το σιροπάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  4. 4

    Για τη μους, ζεσταίνουμε με τα 280γρ κρέμας γάλακτος και ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα, αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Χτυπάμε τα 160γρ κρέμας γάλακτος σε παχύρευστη μορφή (να γίνει σαν γιαούρτι). Αφήνουμε να φτάσει η σοκολάτα στους 37 βαθμούς (να μη τη νιώθουμε ούτε ζεστή ούτε κρύα) και την ενσωματώνουμε με τη μαρίζ στην παχύρευστη κρέμα.

  5. 5

    Για τη συναρμολόγηση, βάζουμε στην τάρτα μία στρώση αχλαδιών, ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο της. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μους σοκολάτα και παγώνουμε στο ψυγείο. Απολαμβάνουμε!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

galoz
galoz @cook_8466954
Πολύ καλή συνταγή,νομίζω όμως πως θέλει λίγα αχλάδια ακόμη γιατί χάνονται από τη μους σοκολάτας.Εγώ έβαλα 4,θα έπαιρνε και παραπάνω.

Από

celest
celest @cook_8472737
στις