Τάρτα με φρέσκο τυρί και αμύγδαλα
Βρήκα αυτή τη συνταγή στο Gourmet και είναι της Αγλαΐας Κρεμεζη. Είναι πολύ νόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αντί για ένα φύλλο σφολιάτας να χρησιμοποιήσετε 6 ατομικά σφολιατάκια.
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
2/3 φλ. αμυγδαλόψιχα χοντροκοπανισμένη
-
300 γραμμ. φέτα μαλακή ή γιδοτύρι
-
200 γραμμ. κατίκι Δομοκού ή ανάλατη φρέσκια μυζήθρα
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες
-
1 φλ. φύλλα δυόσμου στραγγισμένα καλά
-
1/2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
-
2 αβγά
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το φύλλο να το καλύψει καλά. Πασπαλίζουμε με τα μισά αμύγδαλα και τα πιέζουμε να μπουν στη ζύμη.
-
2
Λιώνουμε στο μίξερ τα τυριά, το σκόρδο και το πιπέρι με 2-3 κουτ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τον δυόσμο και μετά το γιαούρτι και ένα ένα τα αυγά.
-
3
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και το ρίχνουμε στο φύλλο.
-
4
Βάζουμε από πάνω και την πιπεριά, πιέζοντας και πάλι για να μπει στο μείγμα.
-
5
Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου.
-
6
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ρίχνουμε λίγο λάδι επιπλέον, ιδίως πάνω στις πιπεριές και τον δυόσμο.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40'.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)