Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Βρήκα αυτή τη συνταγή στο Gourmet και είναι της Αγλαΐας Κρεμεζη. Είναι πολύ νόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί για ένα φύλλο σφολιάτας να χρησιμοποιήσετε 6 ατομικά σφολιατάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 2/3 φλ. αμυγδαλόψιχα χοντροκοπανισμένη
  3. 300 γραμμ. φέτα μαλακή ή γιδοτύρι
  4. 200 γραμμ. κατίκι Δομοκού ή ανάλατη φρέσκια μυζήθρα
  5. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  6. 2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες
  7. 1 φλ. φύλλα δυόσμου στραγγισμένα καλά
  8. 1/2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  9. πιπέρι
  10. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το φύλλο να το καλύψει καλά. Πασπαλίζουμε με τα μισά αμύγδαλα και τα πιέζουμε να μπουν στη ζύμη.

  2. 2

    Λιώνουμε στο μίξερ τα τυριά, το σκόρδο και το πιπέρι με 2-3 κουτ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τον δυόσμο και μετά το γιαούρτι και ένα ένα τα αυγά.

  3. 3

    Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και το ρίχνουμε στο φύλλο.

  4. 4

    Βάζουμε από πάνω και την πιπεριά, πιέζοντας και πάλι για να μπει στο μείγμα.

  5. 5

    Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ρίχνουμε λίγο λάδι επιπλέον, ιδίως πάνω στις πιπεριές και τον δυόσμο.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40'.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Τελεια ,θα τη φτιαξω .Αλλα λεω να αντι σφολιατα να βαλω ζυμη κουρου η μπριζε .Τι λες?

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,