Kxristina
Kxristina @cook_8486628

Eύκολο, ζουμερό και εντυπωσιακό γλυκό! ;Eχω βρει τη συνταγή σε κάποιο site και την έχω τροποποιήσει ελαφρώς. Συνοδεύει τέλεια το καφεδάκι ή το τσάι σας. Φτιάχνω αυτή την τάρτα όταν καλώ φίλους στο σπίτι, με διάφορες παραλλαγές στα φρούτα.Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά, Χρόνος ψησίματος30 Λεπτά

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος των μήλων με κατεψυγμένα βατόμουρα. Στη φωτογραφία έχω προσθέσει cranberries, γι' αυτό και το κόκκινο χρώμα. Επίσης έχω φτιάξει τη συνταγή με αχλάδια και τριμμένο μύγδαλο.Η πρωτότυπη συνταγή είναι από το mastercook.gr. Εδώ παραθέτω τη δική μου εκδοχή

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. μέρος Για το πάνω
  2. 1 κούπα άχνη
  3. 1 κ.σ. κανέλα
  4. 6 μεγάλα μήλα κομμένα σε κύβους
  5. 100 gr καρύδια χοντροκομμένα
  6. 100 gr κουβερτούρα θρυμματισμένη (ή σταγόνες)
  7. Για τη ζύμη
  8. 1 1/4 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  9. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  10. 1 σφηνάκι κονιάκ
  11. 2 κούπες αλεύρι απ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε τηγάνι βαθύ λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη, την κανέλα, τα μήλα και τα καρύδια. Αφήνουμε για 3 λεπτά να σοταριστούν μέχρι να ενωθούν τα υλικά, να λιώσει η άχνη και να καραμελώσει.

  2. 2

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε σε ταρτιέρα 26 εκ.

  3. 3

    Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ και τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτοντας λίγο λίγο. Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατέβουμε ελαφρώς. Απλώνουμε το μείγμα προσεκτικά στο ταψί με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, πάνω από τα μήλα αφού η τάρτα μας, όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, θα αναποδογυρίσει.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 30'. Τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού να βγαίνει καθαρό, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει (όχι τελείως) και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια πιατέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

maria68
maria68 @cook_8474542
πολυ νοστιμη και αφρατη ταρτα μοιαζει περισσοτερο με αναποδο κεικ.

Από

Kxristina
Kxristina @cook_8486628
στις