Τάρτα με κεφτεδάκια και μανιτάρια
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν δεν χρησιμοποιήσετε σφολιάτα ψυγείου, αλλά κατεψυγμένη, ξεπαγώστε την ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
350 γραμ. μανιτάρια
-
1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι
-
1 μέτριο καρότο ψιλοκομένο
-
0.5 ποτήρι ζωμό κύβου λαχανικών
-
350 γραμ. κιμά
-
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαιντανό
-
2 κουταλιές μπράντι
-
1 αυγό
-
1 κλωναράκι μαντζουράνα
-
1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
-
2 κουταλιές λάδι
-
1 κουταλιά βούτυρο
-
αλεύρι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαράνετε το κρεμμύδι σε μερικές κουταλιές νερό αλατισμένο.
-
2
Ποσθέστε 2 κουταλιές λάδι και μια βούτυρο, το καρότο και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, σοτάρετε λίγο.
-
3
Περιχύστε με το ζωμό, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, και βράστε για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
-
4
Στο μεταξύ, ζυμώστε τον κιμά με το μαιντανό, το μπράντι, το αυγό, την παρμεζάνα, τη μαντζουράνα ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι.
-
5
Με τα χέρια σας αλευρωμένα, πλάστε μικρά κεφτεδάκια σε σχήμα οβάλ.
-
6
Βάλτε τα κεφτεδάκια στο σκεύος με τα μανιτάρια και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζωμό ζεστό, εάν χρειάζεται.
-
7
Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτες λίγο βαθιά.
-
8
Πασπαλίστε με αλεύρι, στρώστε το φύλλο, καλύπτοντας και τα πλαινά, και τρυπήστε το με ένα πιρούνι.
-
9
Βάλτε τη γέμιση μέσα, και ψήστε την τάρτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.
-
10
Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια