Τάρτα με κολοκυθάκια, μπέικον και ντομάτα
Πανεύκολη συνταγή που μοιάζει με πίτσα!!! Θα την λατρέψετε εσείς και τα παιδιά το ίδιο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι μυρωδικά θέλετε (δυόσμο και βασιλικό κατά προτίμηση).
Υλικά
-
300 γρ. ζύμη για τάρτα
-
4 ντομάτες Lucia
-
1/3 κούπας ελαιόλαδο
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μισές ροδέλες
-
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
-
2 αυγά χτυπημένα
-
1 κούπα τριμμένο ανθότυρο
-
5 φύλλα φρέσκα δυόσμο ψιλοκομμένα
-
5 φέτες μπέικον
-
3/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα. Την τρυπάτε αρκετές φορές με ένα πηρούνι. Στρώνετε επάνω ένα αντικολλητικό χαρτί και βάζετε μερικά ξερά όσπρια. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Πετάτε το χαρτί με τα όσπρια.
-
2
Σε καυτό λάδι σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τα δίνετε μια βράση. Μόλις κρυώσει το μείγμα, ρίχνετε τα αυγά, το ανθότυρο, το δυόσμο και ανακατεύετε.
-
3
Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα, το στρώνετε καλά και προσθέτετε το μπέικον. Πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.
-
4
Κόβετε τις τομάτες σε μισές ροδέλες και τις στρώνετε επάνω στο μείγμα. Αλατίζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια