Τάρτα με κρέμα και φράουλες
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυλάξτε την στο ψυγείο, έως 2 ημέρες. Την συνταγή την βρήκα σε ενημερωτικό έντυπο του δικτύου καταστημάτων Proton.
Υλικά
-
800 γρ. μπισκότα digestives
-
1/3 κούπας μαργαρίνη λιωμένη
-
1/2 κούπας ζελατίνη
-
2 κουταλιές νερό
-
1 κιλό φρέσκιες φράουλες
-
2 κουταλιές λικέρ φράουλες ή κονιάκ
-
3 κούπες φυτική κρέμα για γλυκά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέψτε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη και στρώστε το μίγμα μέσα σε μια ταρτιέρα.
-
2
Πατήστε το καλά με τα χέρια σας, να καλύψει την ταρτιέρα.
-
3
Ετοιμάστε τη γέμιση.
-
4
Ανακατέψτε τη ζελατίνη στο νερό και αφήστε τη να φουσκώσει.
-
5
Ζεστάνετέ την, ώσπου να διαλυθεί.
-
6
Κόψτε τις μισές φράουλες σε φετάκια.
-
7
Καθαρίστε τις υπόλοιπες και αλέστε τις στο πολυμίξερ, να γίνουν πουρές.
-
8
Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τον πουρέ της φράουλας με το λικέρ και τη ζελατίνη.
-
9
Στο μεταξύ, χτυπήστε τη φυτική κρέμα στο μίξερ, ώσπου να πήξει.
-
10
Ανακατέψτε τα 2/3 της χτυπημένης κρέμας με τον πουρέ φράουλας και στρώστε το μίγμα επάνω στη βάση, μέσα στην ταρτιέρα.
-
11
Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο, για 4 ώρες τουλάχιστον ή έως την επόμενη ημέρα.
-
12
Γαρνίρετε με ροζέτες από τη σαντιγί που περίσσεψε και τις φράουλες που κρατήσατε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια