Τάρτα με κρέμα καραμέλας
Τάρτα κανέλας με καρύδια και κρέμα καραμέλας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να την φτιάξουμε και με έτοιμη ζύμη τάρτας,αυτή φυσικά δεν θα έχει τα αρώματα της δικής μας. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε απλό γλάσο με άχνη και γάλα.
Υλικά
-
Για τη ζύμη τάρτας
-
4-4 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/4 φλ. πολύ ζεστό νερό
-
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
-
1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 φακελάκι μαγιά
-
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
-
1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο
-
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
-
2 κ.γ. κανέλα
-
1 αυγό
-
Για την κρέμα
-
3/4 φλ. έτοιμο σιρόπι καραμέλας
-
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
2 κ.γ. κανέλα
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
3 αυγά
-
2 φλ. καρύδια κομμένα στην μέση
-
1/4 φλ. τυρί κρέμα
-
1 φλ. άχνη
-
1/4 φλ. γάλα
-
1/4 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια, το βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα.
-
2
Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, κόβουμε σε λεπτές φέτες.
-
3
Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι και βάζουμε τις φέτες ξεκινώντας από το κέντρο του ταψιού προς τα έξω κυκλικά.
-
4
Πατάμε με τα δάχτυλα να ενώσουν ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στις φέτες ζύμης, καλύπτουμε και τα πλαϊνά του ταψιού μας, κόβουμε όσα εξέχουν. Βάζουμε στο ψυγείο το ταψί για 30 λεπτά, ετοιμάζουμε την κρέμα.
-
5
Σε μπολ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη με το σιρόπι καραμέλας καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά το μείγμα κρέμας. Προσθέτουμε τη βανίλια, κανέλα, αλάτι, χτυπάμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
-
6
Βγάζουμε το ταψάκι μας από το ψυγείο και ρίχνουμε όλα τα καρύδια πάνω στην τάρτα, απάνω την κρέμα καραμέλας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 15 λεπτά. Κόβουμε το κέντρο του αλουμινόχαρτου για να ψηθεί και η κρέμα, αφήνοντας όμως γύρω από τη ζύμη να μην μας καεί. Ψήνουμε άλλα 15 έως 20 λεπτά περίπου την τάρτα.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το γλάσο, που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
-
8
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!
Σχόλια