Τάρτα με κρέμα patisserie και φράουλες
Μια τραγανή τάρτα με μια λαχταριστή κρέμα patisserie.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μην μαραθούν οι φρέσκες φράουλες πάνω στην τάρτα, μπορείτε να ανακατέψετε μαρμελάδα φράουλα με λίγο νερό και να τις περάσετε με ένα πινέλο. Αυτό θα δώσει στις φράουλες την απαραίτητη γυαλάδα.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
125 γρ. μαργαρίνη κατευθείαν παγωμένη από το ψυγείο
-
1 αυγό
-
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
ξύσμα λεμονιού
-
1 βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής (patiserie)
-
1 λίτρο γάλα
-
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
2 αυγά
-
100 γρ. κόρν φλάουρ
-
60 γρ. βούτυρο
-
1 βανίλια
-
Για το σερβίρισμα
-
φράουλες φρέσκες καθαρισμένες
-
σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά μαζί και πλάθω μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα).
-
2
Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα σε μεμβράνη. Τη βγάζω, την ανοίγω σε πάγκο με αλεύρι,την στρώνω στην ταρτιέρα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
-
3
Βράζω το γάλα με τη μισή ζάχαρη.
-
4
Σε μπόλ ανακατεύω την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το κόρν φλάουρ και τη βανίλια. Αφού τα ανακατέψω καλά παίρνω μια κουτάλα από το γάλα που βράζει και το ρίχνω στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς να μη μου κόψουν τα αβγά. Ρίχνω άλλη μια κουτάλα γάλα στο μείγμα και ύστερα ρίχνω όλο το μείγμα στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν κάνει φουσκάλες.
-
5
Τέλος ρίχνω το βούτυρο (για να γυαλίσει η κρέμα μου) και αφήνω να κρυώσει σκεπάζοντας με μεμβράνη.
-
6
Ρίχνω την κρέμα επάνω στην τάρτα και στρώνω καλά.
-
7
Παίρνω φρέσκες φράουλες τις καθαρίζω, τις πλένω, τις κόβω στη μέση και στρώνω επάνω στην κρέμα.
-
8
Οπωσδήποτε ρίχνω λίγο σιρόπι από γλυκό φράουλα ή οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού διαθέτω.
Σχόλια (2)