Τάρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φράουλες

,

Περιγραφή

Μια υπέροχη και νόστιμη τάρτα και σχετικά ελαφριά, ειδικά μετά από ένα βαρύ τραπέζι. Επίσης, μιας και κοντεύει η μέρα των ερωτευμένων είναι μια πολύ καλή πρόταση και γι'αυτή την περίσταση! Βάση αμυγδάλου με κρέμα ζαχαροπλαστικής και ζουμερές φραουλίτσες. Ποιος μπορεί να αντισταθεί; Πάντως όχι εγώ!

Τάρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φράουλες

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη αμυγδάλου:

  • 112 γρ. βούτυρο, ελαφρά ζεστό (όχι λιωμένο)
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 130 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο σε σκόνη
  • 1 αυγό
  • 2 γρ. αλάτι
  • βούτυρο ή λάδι και αλεύρι για την προετοιμασία της ταρτιέρας

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 480 ml γάλα
  • 2 βανίλιες φυσικές
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. αυγά
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. κορν φλάουρ

Για τις φράουλες:

  • 1/2 κεσεδάκι καλοσχηματισμένες φράουλες
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με φρούτα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 1 ταρτιέρα 27 εκ.
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 45' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 120' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Για τη ζύμη: Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα.Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.  Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 40 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά) μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ. περίπου (η διάμετρός του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ταρτιέρα).
  4. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε την ταρτιέρα με αλεύρι, τινάζοντας το περίσσιο. Στρώνουμε τη ζύμη ώστε να καλύψει το κάτω μέρος αλλά και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.
  5. Την τρυπάμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνειά της με το πηρούνι για να μη φουσκώσει.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.  Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.
  6. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό.  Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη.
  7. Μετά από 20 λεπτά σουρώνουμε, επαναφέρουμε στη φωτιά και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού.  
  8. Παράλληλα σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.  Με προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.  Σουρώνουμε, επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.  Περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας.
  10. Για τις φράουλες: Κόβουμε τις φράουλες σε μέτριες προς λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη.  Τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει η ζύμη και η κρέμα για να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα ζουμιά τους.
  11. Αφού κρυώσει η τάρτα και η κρέμα, τοποθετούμε την κρέμα πάνω στην τάρτα και από πάνω τις φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι μίξη που έκανα από δύο διαφορετικές συνταγές του Γιάννη Λουκάκου ("Ζύμη για γλυκιά τάρτα" και "Κρέμα ζαχαροπλαστικής") με μικρές παραλλαγές στην εκτέλεση! Τις παραπάνω συνταγές θα τις βρείτε στο site: Γιάννης Λουκάκος

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συντα...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Η γιορτή της αγάπης
    Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντί...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...