Τάρτα με κρητικό ντάκο και ντοματίνια
Μια τέλεια τάρτα που είναι ιδανικό ορεκτικό για παραδοσιακό Ελληνικό τραπέζι!
Recipe by fragkar
Υλικά
-
3 μεγάλα Κρητικά παξιμάδια
-
1 ντομάτα τριμμένη ή μισό κουτί κονσέρβα κονκασέ
-
3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα με την φλούδα τους
-
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-
250 γρ. φέτα μαλακή
-
250 γρ. κατίκι Δομοκού
-
250 γρ. ανθότυρο
-
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
-
Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
-
1 κ.γ. ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
2
Αλέθουμε στο μούλτι τα παξιμάδια με τα αμύγδαλα και τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ.
-
3
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα και τα ανακατεύουμε.
-
4
Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε μία ταρτιέρα και στη συνέχεια το ψήνουμε για 15 λεπτά.
-
5
Σ’ένα μπολ ρίχνουμε τα τρία τυριά κι ανακατεύουμε καλά μ’ ένα πιρούνι.
-
6
Μόλις ψηθεί η βάση την αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι απλώνουμε με σπάτουλα το μείγμα των τυριών.
-
7
Σένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
-
8
Προσθέτουμε αλάτι, τη ζάχαρη, το μέλι και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα ντοματίνια και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για περίπου 5 λεπτά.
-
9
Απλώνουμε τα ντοματίνια πάνω στο τυρί και τα περιχύνουμε με την σάλτσα τους.
-
10
Πασπαλίζουμε τα ντοματίνια με τον δυόσμο και την ρίγανη.
-
11
Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα πριν την σερβίρουμε.
Σχόλια (37)