Τάρτα με πράσα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε σε ροδέλες τα πράσα, τα βάζετε στο σουρωτήρι και τα πλένετε.
-
2
Αφού στραγγίξουν, ρίχνετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα να καλυφθεί ο πάτος. Ρίχνετε μέσα τα πράσα και αφήνετε να μαλακώσουν. Κατά διαστήματα ρίχνετε λίγο νεράκι να μην κολλήσουν. Ρίχνετε αλατάκι και πιπεράκι.
-
3
Μόλις μαραθούν, βάζετε μέσα τα μανιτάρια και το μπέικον ψιλοκομμένο. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύετε.
-
4
Μέσα σε ένα σκεύος για τάρτες απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας και κόβετε τις άκρες που προεξέχουν. Απλώνετε μέσα το μείγμα του πράσου. Κόβετε 2-3 κομματάκια φρέσκο βούτυρο και τα ρίχνετε από πάνω.
-
5
Το ψήνετε στους 180°C για 20 με 25 λεπτά.
Σχόλια (17)