karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Αν σας αρέσει το ροκφόρ, τότε σίγουρα θα γλείφετε τα δάκτυλά σας μ' αυτή τη συνταγή τάρτας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας περισέψει ζύμη μη την πετάξετε! Μπορείτε να φτοιάξετε μικρά ταρτάκια και να βάλετε λίγο απ'τη γέμιση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 άτομα
  1. Ζύμη τάρτας
  2. 1 1/3 κούπας αλεύρι μαλακό
  3. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  4. 1/2 κούπας βούτυρο κρύο
  5. 3 κουταλιές νερό κρύο
  6. Γέμιση
  7. 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  8. 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  9. 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες (ή κατεψυγμένα)
  10. 150 γρ. μπέικον
  11. 150 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας σας)
  12. 400 γρ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light γιατί ούτως ή άλλως είναι βαρύ το φαγητό μας)
  13. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε λεκανίτσα. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε μικρούς κύβους. Με τα δάκτυλα τρίβουμε τα κομματάκια του βουτύρου ένα-ένα με αλεύρι ώστε να σχηματισθούν χοντρά τρίμματα.

  2. 2

    Τα ραντίζουμε με το νερό και δουλεύουμε το μίγμα με τα δάκτυλα, ελαφρά, μαζεύοντας το σε μπάλα. Η ζύμη πρέπει να είναι ανώμαλη και όχι λεία. Γιαυτό δεν τη ζυμώνουμε, τη δουλεύουμε μόνο με τα δάκτυλα, μαζεύοντας τα τρίμματα, ώσπου να ξεκολλήσουν απ'τα τοιχώματα του μπολ και να σχηματίσουν μια μπάλα.

  3. 3

    Για να μπορέσουμε να εργαστούμε πιο εύκολα με τη ζύμη, αν θέλουμε την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και κρυώνουμε 15΄στο ψυγείο. (Σ'αυτό το στάδιο μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο 3-4 μέρες και στην κατάψυξη πολλούς μήνες).

  4. 4

    Απλώνουμε σε μια φόρμα για τάρτες και πιέζουμε να πάει παντού και να καλύψει τελείως και τα πλαινά τοιχώματα. Τρυπάμε μ' ενα πιρούνι.

  5. 5

    Μαραίνουμε στο ελαιόλαδο τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον.

  6. 6

    Ψιλοκόβουμε το τυρί σ'ένα μπολ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, λίγο πιπέρι κι ανακατεύουμε.

  7. 7

    Προσθέτουμε τα υλικά απ'το τηγάνι κι αναμειγνύουμε.

  8. 8

    Ρίχνουμε πάνω στην απλωμένη ζύμη της τάρτας, και ψήνουμε για 35-40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσει η γέμιση και η ζύμη να αποκτήσει υφή μπισκότου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

MiRaNdA!!!
MiRaNdA!!! @cook_8474487
λατρευω το ροκφορτ!απο καιρο ψαχνς κατι παρομοιο.θα το φτιαξω συντομα και θα επιστρεψω για τα πιρουνακια σου!!αν και πιστευω πως αξιζει τα 5 πιρουνακια :)

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα