Τάρτα με σοκολάτα Gianduja

2ΙΟΥι
2ΙΟΥι @cook_8460202
Πατρα,ΕΛΛΑΔΑ

Σοκολάταααααααααααααααααα!!!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σοκολατόφιλοι θα πάθετε πλάκα!!!!!!!!! Μπορείτε να βάλετε και κουβερτούρα είναι συνταγή του Παρλιάρου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 κομμάτια
  1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  2. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 10 γρ. κακάο
  4. 200 γρ. βούτυρο
  5. 100 γρ. άχνη
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  8. 250 γρ. σοκολάτα Gianduja
  9. 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  10. κακάο για επικάλυψη
  11. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
  12. 120 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Τυλίγουμε με σελοφάν και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου στο ψυγείο.

  2. 2

    Μ' αυτό ανοίγουμε σε λεπτό πάχος μια τάρτα διαμέτρου 18-20 εκ.και ύψους 13-14 χιλιοστών. Για να το ανοιξουμε στρώνουμε ενα κομμάτι σελοφαν αλευρώνουμε, τοποθετούμε την ζυμη, αλευρώνουμε και ανοίγουμε. Το σελοφάν θα μας βοηθείσει να την αναποδογυρίσουμε στην τάρτα.

  3. 3

    Τοποθετούμε στο εσωτερικό της τάρτας μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, το γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το περιεχόμενο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τη Gianduja και βράζουμε τη κρέμα. Τη ρίχνουμε πάνω από τη Gianduja και αφήνουμε για ένα λεπτό.

  5. 5

    Με μια μαρίζ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια λεία ganache. Με αυτή γεμίζουμε την τάρτα.

  6. 6

    Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί η ganache, πασπαλίζουμε με το κακάο.

  7. 7

    Βαζουμε την ζάχαρη σε ενα αντικολητικό τηγανι και οταν λιώσει ρίχνουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μια επιφάνεια.

  8. 8

    Όταν κρυώσουν τα σπάμε και τα βάζουμε απο πάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

2ΙΟΥι
2ΙΟΥι @cook_8460202
επειδη ειναι δυσκολο να βρειτε gianduja βαλτε στην ιδια ποσοτητα με την gianduja σοκολατα γαλακτος η κουβερτουρα στην ιδια ποσοτητα με την κρεμα γαλακτος .\r\nΝα πω οτι η ζυμη βγαζει δυο ταρτες ενω η σοκολατα μια ....

Από

2ΙΟΥι
2ΙΟΥι @cook_8460202
στις
Πατρα,ΕΛΛΑΔΑ
με λενε Γεωργια και μου αρεσει η μαγειρικη και τα γλυκα, αυτο τον καιρο ειμαι μονο μαμα και το χαιρομαι !!!!!!
Δες περισσότερα