Τάρτα με σοκολάτα Gianduja
Σοκολάταααααααααααααααααα!!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σοκολατόφιλοι θα πάθετε πλάκα!!!!!!!!! Μπορείτε να βάλετε και κουβερτούρα είναι συνταγή του Παρλιάρου
Υλικά
-
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
10 γρ. κακάο
-
200 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. άχνη
-
1 πρέζα αλάτι
-
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
250 γρ. σοκολάτα Gianduja
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
κακάο για επικάλυψη
-
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
-
150 γρ. φουντούκια
-
120 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Τυλίγουμε με σελοφάν και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου στο ψυγείο.
-
2
Μ' αυτό ανοίγουμε σε λεπτό πάχος μια τάρτα διαμέτρου 18-20 εκ.και ύψους 13-14 χιλιοστών. Για να το ανοιξουμε στρώνουμε ενα κομμάτι σελοφαν αλευρώνουμε, τοποθετούμε την ζυμη, αλευρώνουμε και ανοίγουμε. Το σελοφάν θα μας βοηθείσει να την αναποδογυρίσουμε στην τάρτα.
-
3
Τοποθετούμε στο εσωτερικό της τάρτας μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, το γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το περιεχόμενο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τη Gianduja και βράζουμε τη κρέμα. Τη ρίχνουμε πάνω από τη Gianduja και αφήνουμε για ένα λεπτό.
-
5
Με μια μαρίζ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια λεία ganache. Με αυτή γεμίζουμε την τάρτα.
-
6
Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί η ganache, πασπαλίζουμε με το κακάο.
-
7
Βαζουμε την ζάχαρη σε ενα αντικολητικό τηγανι και οταν λιώσει ρίχνουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μια επιφάνεια.
-
8
Όταν κρυώσουν τα σπάμε και τα βάζουμε απο πάνω.
Σχόλια (2)